Impecabil şi la 21 de ani de când e fabricat: un BMW Seria 7 E38 740i în ediţie Highline Carbon, scos la vânzare în Germania

9 Septembrie 2021, 19:23
Ilie Toma
Unele maşini sunt atât de avansate în momentul când se produc, atât de bine echipate şi tehnologizate, încât şi după 21 de ani par moderne şi fascinante, chiar dacă deja ajung să fie vânate mai degrabă de colecţionari decât de simpli cumpărători care vor un automobil la mâna a doua. E cazul şi acestui superb BMW Seria 7 E38, scos la vânzare de curând în Germania.
E un BMW 740i, fabricat în anul 2000, dar e partea unei ediţii speciale, numită pe atunci Highline Carbon, care presupunea un set special de dotări şi combinaţii de culori. Mai mult ca atât primul cumpărător a bifat şi un interior Individual, asigurându-i astfel o ambianţă desăvârşită de lux la interior, combinată cu sportivitatea de la exterior.
Şi dacă mai punem la socoteală culoarea neagă, farurile cu xenon, atunci maşina asta e pur şi simplu ipostaza de vis al oricărui fan BMW sau fan al Seriei 7 din generaţie E38!
Sub capotă e un motor V8, de 4.4 litri, care dezvoltă 286 CP, cuplat la o cutie automată. Şi e cu siguranţă unul din cele mai renumite şi dorite motoare BMW din acele vremuri.
La interior scaunele sunt tapisate cu cea mai scumpă piele posibilă pe atunci, Nappa, ele având şi cusături speciale datorită diviziei Individual, dar şi tetiere, superb integrate cu spătarul.
Maşina abundă în inserţii de lemn, are telefon, sistem de navigare, ba chiar şi televizor. Există o multitudine de reglaje automatizate ale scaunelor, iar despre climatizare automată bizonală nici nu mai pomenim, e de la sine înţeles. Fireşte, s-a bifat şi cel mai bun sistem audio. Astfel, în anul 2000 primul proprietar a plătit pe ea 127,400 mărci plus alte 24,200 mărci în echipament adiţional, deci peste 150,000 mărci germane în total.
De atunci şi până azi a trecut prin mâinile a trei proprietari, doi dintre care era rude apropiate. Există o istorie detaliată a maşinii, iar starea ei tehnică şi estetică nu poate fi apreciată altfel decât impecabilă. Poate pentru unii cumpărători europeni negrul exterior ar putea părea anost, dar ştim cu siguranţă că există mult mai mulţi fani care ar adora această culoare şi tot ce reprezintă acest exemplar.
Are parcurşi puţin peste 143,000 km, documentaţi după cum spuneam, ceea ce înseamnă că are încă rezerve uriaşe de exploatare în viitor. Şi BMW-ul ăsta e atât de special, încât a fost invitat să se vândă în incinta unui showroom BMW, alături de modelele noi ale mărcii bavareze. Şi asta chiar dacă proprietarul său actual nu cere un preţ mare pe el, ba chiar e unul infim, de doar 11,000 euro!
Sincer, aceşti bani, plătiţi pentru o asemenea bijuterie, înseamnă pur şi simplu o descoperire uluitoare. Cel mai probabil, maşina nu va sta foarte mult în acel showroom şi va fi o adevărată goană după ea, cine reuşeşte s-o ia primul. Pentru că, spune sincer, îşi merită deplin banii ceruţi pe ea, nu-i aşa?
1
11,858
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!