Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

În China a fost lansat un automobil electric ce costă 3,900 euro, dar are autonomie decentă şi dotări generoase la bord

27 Septembrie 2021 - 16:29
Redacţia PiataAuto.md
În timp ce majoritatea producătorilor auto lansează modele electrice care sunt încă mult mai scumpe decât cele cu propulsie tradiţională, chinezii demonstrează încă o dată că pot produce un electromobil la un preţ incredibil.
Zicem „încă o dată”, pentru că în toamna anului trecut vă informam despre prima asemenea lansare, Wuling Hong Guang Mini EV — un model electric compact, lansat atunci în China, la un preţ de aproximativ 3,600 euro. Acea maşină are 17.7 CP, 85 Nm, şi autonomie de 120 km, sau chiar 170 km în versiune de top. Iar de atunci şi până astăzi acea maşinuţă bate toate recordurile la vânzări în China, numai în luna august ea vânzându-se în 41,188 exemplare! Deci, e clar de ce şi alţi producători au vrut să repete reţeta.
Foto: Wuling Hong Guang Mini EV, modelul electric lansat în 2020, care e deja popular în China

Modelul despre care vorbim acum poartă denumirea de Xiaohu Tiger, şi costă 29,900 yuani, deci echivalentul a aproximativ 3,900 euro. Preţul e disponibil pentru versiunea cu trei uşi şi două locuri, fiind oferită şi o versiune cu 5 uşi şi 5 locuri. Versiunea cu 3 uşi măsoară mai puţin de 3 metri lungime, iar cea cu 5 uşi — 3.4 metri.
Maşina e propulsată de un motor mai puternic, de 41 CP pentru versiunea mai compactă şi 46 CP pentru cea mai lungă, iar autonomia promisă e de 170 km în ciclu NEDC.
În ciuda preţului foarte mic, noul automobil electric chinez e dotat cu cameră de marşarier şi două display-uri la interior, oferind chiar şi variante cu habitaclu bicolor, maro şi bej. Sunt incluse şi două airbag-uri frontale, dar şi sistem de ABS şi EBD. Mai mult ca atât, electromobilul chinezesc oferă şi două regimuri de condus — sport şi eco.
Noul model electric va intra în producţie în luna octombrie, într-o partidă de test de 500 de exemplare, după care va urma şi producţia la scară largă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter