Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

În Japonia au apărut taxiuri în care urci ca să dormi, fără a merge nicăieri

14 Septembrie 2021 - 10:05
Redacţia PiataAuto.md
Japonezii continuă să uimească lumea cu moduri inedite în care-şi organizează timpul de muncă şi de odihnă. Despre renumitele spaţii mici de dormit, care pot fi închiriate în oraşe mari şi care te scutesc de drumul lung spre casă, se vorbeşte deja de câteva decenii, dar iată că acum au apărut şi taximetre, în care urci ca să dormi câteva ore, fără a merge undeva. Deci, efectiv, urci în maşină şi stai pe loc, iar între timp dormi.
Primele asemenea taximetre aparţin operatorului Daiwa Motor Transportation şi au fost lansate la 30 august în Tokyo, într-o perioadă promoţională gratuită de circa o săptămână, după care acestea au trecut la regim normal cu taxare. Taximetrele sunt create pe baza modelului Toyota JPN Taxi şi au un sistem de propulsie hibridă, care conţine un electromotor şi un motor cu ardere internă de 1.5 litri.
În spate a fost amenajată o întreagă zonă de lounge pentru pasageri, unde există o canapea cu pernă, o masă în rol de noptieră, un mini TV, prize USB şi din cele standard electrice, ba chiar şi flori agăţătoare la geam! Pe timp de noapte se poate asigura un soi de iluminare ambientală în nuanţe relaxante. Iar la dorinţă se poate pune şi muzică relaxantă pentru un somn mai bun.
Cât dormi, confortul climateric e asigurat de sistemul de aer condiţionat al maşinii, iar deoarece maşina e hibridă, motorul cu ardere internă lucrează doar periodic. Nu putem spune ce face şoferul în timp ce pasagerul său doarme — stă el la volan în aşteptare sau îşi caută de treabă prin preajmă — dar asta ţine deja de specificul culturii japoneze, or, pentru mulţi dintre noi până şi ideea de a urca într-un taxi doar cu scopul ca să dormi acolo poate părea deocheată de-a binelea.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter