Încă un şofer băut din Moldova a provocat un accident tragic şi a fugit, de această dată la Cociulia, Cantemir

5 Septembrie 2021, 16:13
Redacţia PiataAuto.md
Ultimele săptămâni sunt tot mai apăsătoare cazurile cu şoferi din Moldova, care provoacă accidente tragice şi fug de la locul faptei, după care, când sunt prinşi de poliţie, se constată că aceştia erau în stare de ebrietate. Un nou accident grav s-a produs azi noapte în sudul Moldovei, în satul Cociulia.
Şoferul unei Skoda Fabia a lovit din plin un tânăr de doar 20 de ani, care mergea pe jos prin sat. După ce a lovit pietonul, maşina a ajuns pe contrasens, sărind peste un canal de scurgere şi lovind peretele unei case. Şoferul, însă, nu a stat să acorde ajutor, sau să cheme ambulanţa, sau cel puţin să estimeze starea în care se află pietonul lovit de el, ci a fugit pe jos de la faţa locului. Din păcate, tânărul de doar 20 de ani, a decedat.
Întotdeauna spunem că-n asemenea cazuri fuga e absolut inutilă, pentru că oricum, după numerele de înmatriculare şi maşină, e doar o chestie de timp până şoferul e găsit. Există un singur caz când fuga le aduce beneficii acestor şoferi — atunci când ei sunt în stare avansată de ebrietate. Atunci ei ştiu că vor fi găsiţi, dar speră că până vine poliţia după ei, le trece starea de ebrietate şi vor putea spune după aia că au fost în starea trează şi doar s-au stresat. Şi adevărul e că uneori asta funcţionează, din păcate, tocmai de aceea noi făceam un apel către autorităţi ca să modifice legislaţia, în aşa fel încât cei care fug de la locul accidentului cu victime să fie automat calificaţi ca având gradul maxim de stare de ebrietate, la fel cum se întâmplă în cazul refuzului de a fi testat, sau cel puţin pedeapsa să fie mult mai mare.

Ei bine, aşa s-a întâmplat şi în cazul de astă-noapte, cu şoferul Skodei. Poliţia l-a găsit, însă, repede pe şofer, aşa că acesta avea încă o alcoolemie uriaşă, de 0.84 mg/l, când a fost reţinut.
0
1,505
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!