Începând de azi, poliţia din Moldova va verifica automobilele cu plăcuţe de înmatriculare străine la ieşirea din ţară

6 Septembrie 2021, 08:37
Redacţia PiataAuto.md
Inspectoratul Naţional de Securitate Publică anunţă că în ultimul timp a constatat o creştere a numărului de încălcări rutiere produse pe teritoriul Moldovei de către automobile înmatriculate în alte state, care circulă temporar în ţară. Parţial, acest fenomen este motivat şi de un mecanism birocratic mai lent de pedepsire automatizată a acestor şoferi, iar uneori aceste vehicule reuşesc să iasă din ţară până a fi emise eventuale amenzi pe faptele constatate.
Începând de azi, 6 septembrie, şi până la 30 septembrie, poliţiştii vor fi prezenţi la toate punctele de trecere a frontierei din Moldova şi vor verifica minuţios în sistemul lor de date fiecare automobil cu numere de înmatriculare străine, care iese din ţară, făcând asta alături de colegii lor de la poliţia de frontieră.

Partea bună e că aceste verificări vor fi făcute discret, fără vreo reţinere sau vreo discuţie suplimentară cu şoferul automobilului. Dacă automobilul nu va avea încălcări fixate în sistemele poliţiei, atunci şoferul nici nu va şti în mod special despre faptul că maşina sa a fost verificată şi nu va avea vreun deranj suplimentar. Dacă, însă, vor fi depistate încălcări, şoferilor li se vor emite procesele verbale şi vor avea posibilitatea să achite amenzile direct la ghişeele bancare de la punctele de frontiere sau online cu cardul bancar.
Poliţia vine şi cu un sfat pentru şoferii automobilelor cu plăcuţe străine, mai ales a conaţionalilor care au introdus aceste vehicule temporar în ţară. Pentru a evita un eventual timp pierdut la vamă, aceştia se pot apropia la orice echipaj INSP pe care-l întâlnesc staţionat pe traseu şi pot solicita acolo verificarea de încălcări fixate în sistem.
0
8,067
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!