Lada Niva Travel, modelul cu faţă inspirată de la RAV4, a început a fi vândut în Japonia şi costă mai mult decât modelul Toyota

30 Septembrie 2021, 12:27
Redacţia PiataAuto.md
Îţi mai aminteşti de Lada Niva Travel, acea versiune a Nivei despre care credeam că e un fals la început din primele imagini spion, la cât de tare semăna cu RAV4, iar pe urmă s-a dovedit că totul e veridic? Ei bine, ştim cu toţii că de câteva luni bune această Niva se produce în Rusia şi se vinde destul de bine, iar Toyota pare să nu aibă nimic împotrivă, cumva toţi uitând de subiectul asemănărilor. Dar, iată că acum Lada Niva Travel a început a fi vândută chiar acasă la Toyota RAV4, în Japonia.
Paradoxul e că noul model Niva nu se vinde oficial, într-un showroom al mărcii. E importat de către un singur dealer mare, numit La Parnass, specializat în importul a tot felul de modele exotice, care nu-şi prea găsesc locul în ofertele showroom-urilor oficiale. Acelaşi dealer importă şi UAZ 452 Buhanka în Japonia, dar şi alte modele occidentale. Aşa că acum a început a oferi şi Lada Niva Travel, iar preţul e neaşteptat de mare.
Niva Travel e disponibilă doar în dotare de top în Japonia şi costă 3.48 milioane de yeni, ceea ce ar însemna cam 29,300 euro! Da, aproape 30 mii euro pentru o asemenea Niva! Paradoxul e că Toyota RAV4 costă mai puţin în Japonia, ea începând de la 2.743 milioane yeni pentru versiunea cu tracţiune faţă, ceea ce ar echivala cu 21,100 euro. Chiar dacă am lua în calcul o versiune cu tracţiune integrală, ea ar porni de la 3.3 milioane yeni, ceea ce ar fi ca 25,400 euro. Până şi versiunea de top a lui RAV4 cu motor pe benzină, în ediţie specială de Offroad, costă 3.46 milioane de yeni, deci oricum mai puţin decât Lada Niva Travel!
O explicaţie logică nu există, preţul fiind motivat parţial de taxe de import şi parţial de prezumţia că japonezii ar vrea să plătească mai mult pentru calitatea de maşină exotică a lui Niva Travel.
0
7,049
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!