Limita de viteză de 30 km/h a intrat în vigoare în întreg Parisul, iar acum ambuteiajele sunt interminabile

2 Septembrie 2021, 16:33
Redacţia PiataAuto.md
La începutul lunii iulie vă anunţam că Parisul a decis să introducă unul din cele mai drastice regimuri de viteză, cu limitare de 30 km/h pe întreg oraşul, cu excepţia câtorva artere şi a şoselei de centură. Vă anunţam atunci că măsura va intra în vigoare la 30 august şi că ea a fost una din promisiunile principale din campania electorală a actualului prima de Paris, Anne Hidalgo.
La acel moment încă foarte mulţi sperau că autorităţile din Paris se vor răzgândi într-un final de la implementarea acestei măsuri draconice şi ea va fi cel puţin amânată. Dar n-a fost să fie aşa. Ziua de 30 august a venit, iar limita de viteză de 30 km/h a intrat în vigoare.

Efectele nu s-au lăsat aşteptate. Traficul din Paris, şi aşa renumit pentru ambuteiajele lungi şi orele pe care inevitabil le petreci în trafic, a devenit acum şi mai anevoios. Străzile au devenit şi mai pline de automobile, pentru că obişnuitele coridoare de fluidizare funcţionează mai lent acum. Televiziunea americană CNN a mers la Paris să intervieveze câţiva şoferi din trafic, ori, înainte de implementare, 59% din locuitorii capitalei franceze susţineau ideea. Acum, aproape fiecare şofer pe care l-au găsit în trafic reporterii americani s-a arătat exasperat de noua măsură, declarând că lucrurile au devenit şi mai proaste.
Unul a spus că acum orice mic scuter electric poate merge mai repede ca o maşină, efectiv, iar statul în ambuteiaj e o irosire de timp a locuitorilor. Altul a zis că regula e una absurdă. Un şofer de camion de livrări a zis că pur şi simplu acum nu mai reuşeşte să execute planul de livrări, pentru că efectiv petrece cea mai mare parte a timpului stând în ambuteiaje.

În acest context, au apărut mai mulţi parizieni care s-au arătat îngrijoraţi dacă nu cumva ambuteiajele mai mari vor genera şi mai multă poluare în oraş. În replică, funcţionarul principal responsabil de transporturi de la primăria Paris, David Belliard, a publicat un text pe Twitter, spunând că se grăbeşte să-i liniştească pe cei care spun că noua limită de 30 km/h ar mări poluarea, declarând că nu-i adevărat, şi că noua limită îmbunătăţeşte siguranţa pentru pietoni şi biciclişti, reducând nivelul de zgomot şi făcând oraşul mai... calm.
Ce părere ai de isprava francezilor? Vor renunţa aceştia până la urmă la noua regulă sau crezi că oamenii se vor adapta şi totul va începe cumva a funcţiona?

Poate avem cititori din Paris, care ne-ar putea spune cum se simte noua regulă pe propria experienţă?
0
49,198
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!