Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mercedes a încetat în totalitate să mai dezvolte motorizări hibride

13 Septembrie 2021 - 09:12
Redacţia PiataAuto.md
În ultimul timp tot mai des auzim că producătorii auto nu mai dezvoltă motoare cu ardere internă, pe benzină sau diesel, dar Mercedes pare să fi mers şi mai departe, întrucât Markus Schafer, membru al consiliului de directori ai Daimler AG, i-a confirmat unei publicaţii germane în cadrul recentului salon de mobilitate de la Munchen, că marca Mercedes a încetat în totalitate să mai dezvolte chiar şi motorizări hibride.
În prezent Mercedes dispune de mai multe motorizări cu încărcare de la priză, care cobină atât motoare diesel cu cele electrice, cât şi motoare pe benzină. De obicei ele sunt indicate cu indicele „e” sau „de” la finalul denumirii motorizării. În unele ţări aceste motorizări se bucură de o popularitate mare, dar cumva Mercedes nu a pus niciodată un accent mare de comunicare pe ele, de asta pentru mulţi ar putea fi o noutate însăşi existenţa lor.
Foto: actualul Mercedes-Benz GLE 350de 4MATIC, un plug-in hybrid ce combină un propulsor diesel şi un electromotor

Markus Schafer a confirmat, prin urmare, că Daimler nu mai alocă nici un ban pentru dezvoltarea de noi sisteme hibride pentru Mercedes, iar sistemele existente vor fi folosite încă pe parcursul a câţiva ani. El estimează că noile modele electrice ale mărcii vor face neatractive sistemele hibrid şi vor înlocui vânzările pe care Mercedes le înregistrează în prezent la capitolul hibrid. Mai mult ca atât, oficialul Daimler a declarat că însăşi ideea de sistem plug-in hibrid, în care o singură maşină are şi baterie, şi electromotor, şi motor cu ardere internă, este o „povară” pentru automobil şi nu putea rezista mult timp în lumea auto.
Declaraţiile lui sunt cel puţin bizare în lumina recent lansatului cel mai puternic model Mercedes-AMG, GT 63 S E Performance, care e, în esenţă un hibrid, doar că unul axat spre performanţă. Din câte se pare, Mercedes pur şi simplu va replica acel sistem şi pe alte modele viitoare, fără a-l dezvolta mai mult. Practic toate eforturile merg spre electromobilitate, deci maşini 100% electrice, a conchis oficialul Daimler pentru publicaţia germană.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter