Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

O Lada 2107, cu doar 1100 km la bord şi preţ infim, se vinde în Rusia, fiind una din ultimele produse

18 Septembrie 2021 - 18:36
Redacţia PiataAuto.md
Să auzi azi că cineva mai are în vânzare o Lada 2107 cu doar 1,100 km la bord, înseamnă să te gândeşti că omul a conservat-o câteva decenii la rând, or, modelul ăsta încă mai e construit pe platforma acelui Fiat 124 din 1970. Dar adevărul e că Lada 2017 s-a produs mult mai mult decât am putea crede mulţi dintre noi, tocmai până în anul 2010, iar exemplarul despre care vorbim azi e tocmai din 2010, fiind unul din ultimele produse.
Proprietarul său l-a cumpărat şi l-a exploatat din start ca pe un exemplar de colecţie, adunând în 11 ani doar 1100 km, deci cam câte 100 km pe an doar pentru mentenanţa tehnică, ca maşina să nu stea cu totul nemişcată. Acest om a păstrat maşina într-o state atât de impecabilă, ferită de ploi, praf şi orice alte condiţii neprielnice, încât ea are şi azi etichetele originale de uzină şi pare luată direct din showroom.
Dar aceste ultime Lada 2107 era notorii prin a nu mai fi la fel de bine asamblate ca şi cele de demult. Motorul de 1.6 litri şi 74 CP de sub capotă e deja unul cu injector, nu cu carburator, la interior erau de asemenea mai multe modernizări care o îndepărtau de la forma clasică, iar exemplarul ăsta are şi suduri un pic bizare în zona arcurilor spate, de parcă cineva ar fi sudat aripile post factum încă o dată. Dar ni se spune că maşina n-a avut nici o istorie nefastă şi astea erau standardele de calitate de atunci, de la uzina VAZ.
Maşina are şi o cutie de viteze cu 5 trepte, iar toate acestea o depărtează din nou de substratul tehnic original al acelor Lada 2101 şi 2103, care sunt mai căutate azi de colecţionari. Aşa că probabil ar mai trebui să treacă mulţi ani ca şi asemenea Lada 2107, tocmai din 2010, să ajungă a fi obiecte adorate de colecţie. Prin urmare, după 11 ani de conservare, proprietarul s-a cam săturat să o tot conserve şi s-o menţină şi a scos-o la vânzare. Iar preţul e cam acelaşi, cât costat ea când era nouă, dacă raportăm la valută. Costă 410,000 ruble, ceea ce ar însemna cam 4,800 euro.
Ce zici, îşi merită ea preţul cerut? Sau crezi că asemenea versiuni târzii ale lui Lada 2107 nu mai sunt la fel de interesante ca şi cele de demult şi prin urmare, n-ar merita efortul?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter