O echipă din Elveţia va participa la următoarea ediţie a raliului Dakar cu o Lada Niva

8 Septembrie 2021, 16:49
Ilie Toma
O echipă de entuziaşti din Elveţia a anunţat veşti cu adevărat adorabile, confirmând că va participa la ediţia din 2022 a raliului Dakar cu o Lada Niva, iar astfel modelul legendar va reveni pentru prima la Dakar din 1983 încoace! Mai mult a atât, azi şi producătorul rus AvtoVAZ şi-a anunţat susţinerea oficială pentru echipa elveţiană, aşa că entuziaştii vor reprezenta Elveţia, dar vor fi susţinuţi financiar şi logistic şi de către producătorul rus.
Foto: exemplarul Niva care va participa la Dakar 2022

Oricât de bizar ar suna, dar Lada Niva a fost prezentă la raliul Dakar atât în calitate de maşini participante, cât şi ca maşini de asistenţă. Acum un an am publicat şi istoria unui francez, al cărui tată participase cu o Niva la Dakar în anul 1982, iar acum el, fiul, încerca să restaureze o Niva din acelaşi an ca să arate în stilul maşinii tatălui său. Producătorul rus susţinea şi atunci echipele mici independente care voiau să participe la Dakar cu maşinile sale.
Revenind la zilele noastre, echipa elveţiană a anunţat aproape 3 luni în urmă că vrea să meargă la Dakar cu o Niva clasică şi a anunţat că o va face în categoria Dakar Classic. Atunci elveţienii au spus că au mers în Rusia pentru a căuta o Niva fabricată în 1984, au cumpărat un exemplar şi l-au dus în Elveţia pentru a-l pregăti de provocarea imensă pe care o planificau. Doar că între timp au pornit şi discuţiile cu cei de la AvtoVAZ, ca astăzi, atât echipa, cât şi AvtoVAZ, să anunţe simultan că vor participa într-un parteneriat comun.
Maşina de curse, însă, rămâne aceeaşi, acel exemplar din 1984, pe care elveţienii l-au cumpărat din Rusia şi la care au muncit în ultimele luni. Aceştia sunt nişte entuziaşti înflăcăraţi de Niva, cum mai rar poţi găsi prin Elveţia, iar în raliu vor merge doi coechipieri — Mario Jacober şi Sladjan Miljic.
Foto: aceştia sunt coechipierii care vor pilota Niva în raliul Dakar 2022

Odată cu acest parteneriat, a fost creat un nou design pentru Niva participantă, în stilul maşinilor de cursă din anii 80, iar odată cu asta echipa elveţiană şi-a schimbat şi denumirea în Niva Red Legend Team.
Acum pentru echipă urmează o perioadă de pregătiri şi teste, inclusiv pregătirea maşinii de asistenţă, care o tot o Niva pe care ei o aveau de mai demult. Raliul Dakar 2022 va lua startul în Arabia Saudită la 2 ianuarie 2022.
0
1,159
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!