Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

O echipă din Moldova participă azi în Franţa la campionatul european de autocross din Saint-Igny-de-Vers

19 Septembrie 2021 - 08:47
Redacţia PiataAuto.md
Lucrurile mari şi frumoase se întâmplă atât de rar în motorsportul din Republica Moldova, încât ştirea de azi pare de-a dreptul incredibilă şi admirabilă. Dar e cât se poate de adevărat — o echipă din Moldova participă în acest week-end în Franţa la campionatul european de autocross, care are loc în Saint-Igny-de-Vers.
Moldovenii vor concura la campionat în clasa Buggy 1600, cu un bolid cu care au participat de nenumărate ori la etapele de autocross din Moldova. Acum echipa s-a deplasat până în Franţa la bordul unui camion, unde a încăput şi buggy-ul de cursă, şi toate piesele şi instrumentele mecanicilor, dar şi întreaga componenţă a echipei propriu-zise.
Foto: bolidul echipei din Moldova, care participă la campionatul european din Franţa

Echipa conaţionalilor noştri e formată din 3 persoane — pilotul Andrei Maxian şi doi mecanici, unul dintre care, Rubin Artin, a fost şi cel care ne-a scris despre participarea lor în Franţa. Şi ştii, a fost poate unul din cele mai frumoase mesaje, pentru un motiv important: se ştie prea puţin şi prea clişeic şi superficial despre motorsportul profesionist din Moldova — de la eforturile uriaşe prin care trec aceşti participanţi, mânaţi de entuziasm şi pasiune, până la lupta pe care o duc ei în competiţii, tristeţile şi bucuriile de acolo. Am vrea ca aceste echipe să fie mult mai deschise în a comunica publicului despre experienţele lor, pentru că aşa cu siguranţă mai mulţi oameni vor înţelege aceste experienţe, le vor aprecia, şi în final motorsportul va avea o mai mare susţinere din partea publicului. Aşa că îi spunem un mare mulţumesc mecanicului acestei echipei, Rubin, pentru că a spart gheaţa şi ne-a expediat mesaje direct din Franţa!
Foto: Rubin Artin, mecanic în echipa din Moldova, participantă la camionatul european în Franţa

Ieri au avut loc calificările, iar azi, duminică, au loc etapele de competiţie propriu-zisă! Noi zicem că această echipă de moldoveni merită să le urăm cu toţii un mare succes acolo, în Franţa! Vor avea nevoie de gândurile şi susţinerea noastră!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter