Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

O publicaţie din SUA spune că Mercedes a minţit când a suspendat vânzările de V8-uri în SUA, iar cauza ar fi problemele de calitate

24 Septembrie 2021 - 10:55
Redacţia PiataAuto.md
Luna trecută Mercedes-Benz anunţase că suspendă vânzările tuturor motorizărilor V8 din SUA, de pe aproape toate modelele sale, iar motivul oficial anunţat era criza actuală de semiconductoare, care afectează toţi producătorii de luni bune încoace. În acest context, mişcarea celor de la Mercedes părea una radicală şi dureroasă pentru marcă în primul rând, dar motivul era plauzibil şi nimeni nu şi-a pus întrebări adiţionale.
Totuşi, un jurnalist pe nume Mack Hogan, de la renumita publicaţie Road & Track, una din primele publicaţii auto din SUA, care există de nenumărate decenii, a apucat să-l prindă de curând într-o discuţie pe germanul Philipp Schiemer, care e şeful responsabil de segmentul vehiculelor de top absolut al mărcii. Discuţia lor a avut loc la recentul salon de mobilitate de la Munich, iar jurnalistul a reuşit să-l aducă pe neamţ şi la subiectul sistării motoarelor V8 din SUA.
Neamţul a încercat a fi diplomat în răspuns şi i-a spus că nu-i poate oferi prea multe detalii, dar e vorba de o problemă de calitate la mijloc. Jurnalistul a devenit mai insistent şi neamţul a încercat să scape cu alt răspuns, spunându-i că Mercedes face actualizări tehnice şi revizuiri în fiecare an la modelele sale, pentru a estima calitatea la ceea ce produce, iar în cadrul ultimei estimări V8-ul a indicat clar că există probleme tehnice, de care marca a fost nemulţumită şi a decis să-l sisteze din livrări, până le rezolvă. Fireşte, germanul a adăugat şi o frază clişeică, menţionând că, calitatea e pe primul lor la marca pe care o reprezintă, de asta şi s-a decis în acest mod.
Înţelegând, probabil, că cele spuse nu mai pot fi retrase, Schiemer a mai zis că setările motoarelor diferă pe diferite pieţe ale lumii, şi că problemele ar fi fost identificate doar în SUA. Ceva ne face să credem, însă, că şi asta ar putea fi un adevăr incomplet, or, SUA pur şi simplu are experienţa în ultimii ani de a fi mai strictă în pedepsirea producătorilor auto care mint sau care admit conştient probleme. Chiar dacă ar fi adevărat faptul că actualele motoare V8 ale celor de la Mercedes ar fi avut probleme în SUA, aceste dezvăluiri, venite de la un om-cheie din cadrul Mercedes confirmă însăşi faptul că producătorul a minţit atunci când a spus că sistează vânzările din cauza cipurilor, fără a menţiona vreo problemă de calitate şi de a oferi detalii despre ce probleme ar fi vorba.
Acum, jurnalistul american a scos la iveală toate aceste informaţii aflate de el, iar redacţia sa a solicitat public de la Mercedes-Benz să vină cu o clarificare amplă la acest subiect. Până la ora redactării acestui articol, Mercedes n-a publicat nici o reacţie la această situaţie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter