Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Poliţia din Germania a rămas uimită cât de mulţi şoferi de trotinete electrice în stare de ebrietate a descoperit

21 Septembrie 2021 - 16:37
Redacţia PiataAuto.md
În ultimul timp, trotinetele electrice sunt tot mai răspândite în tot mai multe oraşe europene, iar de multe ori circulaţia lor nu e foarte clar reglementată. Unii circulă pe trotuare, alţii pe drumuri publice alături pe maşini, alţii pe piste speciale acolo unde există. În acelaşi timp, în majoritatea ţărilor nu se solicită expres un permis de conducere pentru aceste trotinete, deci încurcătura e mare şi mulţi posesori ai acestor trotinete ajung să considere că restricţiile aplicate celor cu permise de conducere normale nu li se aplică şi lor.
Poliţia din Germania are deja o istorie de luptă intensă cu încălcările comise de acestea, încă de prin 2019 încoace, dar recent şi-a aruncat privirile şi mai scrupulos spre acest tip de transport urban, după ce mai mulţi poliţişti descoperiseră cazuri frecvente în care conducătorii acestor vehicule conduceau în stare de ebrietate, declarându-se exceptaţi de regulamentul circulaţiei rutiere. Şi pentru că aceste cazuri au fost raportate tot mai multe la număr în ultima perioadă cam peste tot în Germania unde acest tip de transport e răspândit, poliţia a decis să organizeze week-end-ul trecut o razie experiment în oraşul Nuernberg, ţintind doar şoferii de trotinete electrice.
Descoperirile pe care le-au făcut i-au lăsat consternaţi. Pe parcursul a doar câteva ore, aceştia au identificat 26 de şoferi în stare de ebrietate alcoolică sau sub influenţa drogurilor, într-un singur oraş, fără ca acolo să fi avut lor vreun eveniment special în masă. Era doar o seară obişnuită de week-end. Dintre ei, 20 de şoferi aveau o alcoolemie până la 1.1 promile şi au fost documentaţi administrativ, cu amenzi şi interdicţii temporare de a conduce. Alţi 6 şoferi aveau alcoolemie mai mare şi s-au ales cu dosare penale, chiar dacă nu conduceau automobile sau motociclete, ci trotinete electrice. Recordul l-a avut un tânăr care a indicat 1.8 promile în timp ce-şi conducea trotineta.
În acest context, poliţia germană a ţinut să amintească despre faptul că în Germania, cei care conduc trotinete trebuie să se supună aceloraşi legi şi aceluiaşi regulament de circulaţie rutieră ca şi toţi ceilalţi şoferi, prin urmare şi pedepsele pentru asemenea încălcări sunt absolut egale. Mai mult ca atât, dată fiind situaţia dezastruoasă în disciplina acestor şoferi de trotinete electrice pe care au descoperit-o acum, în viitorul apropiat se vor organiza razii masive în toate cele mai mari oraşe din Germania.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter