Reacţia poliţiei la informaţiile invocate de pasagerul din Audi, despre accidentul de ieri de la Briceni cu echipajul poliţiei

14 Septembrie 2021, 16:43
Redacţia PiataAuto.md
Azi dimineaţă publicam un material prin care informam despre o versiune diferită şi acuzaţii la adresa echipajului INSP, implicat în accidentul de ieri de la Briceni, versiunea diferită fiind anunţată în mediul public de către un cetăţean care s-a prezentat drept Andrei Lavric şi care spune că a fost participant la acel accident, de la bordul Audi.
Pe scurt, el a menţionat că angajaţii ar fi gonit cu viteză mare, fără girofar, motiv din care au lovit Audi, în timp ce acesta executa o manevră de virare, după ce şoferul de camion i-a permis intrarea în intersecţie. După impact, agentul de patrulare ar fi ascuns bani şi camera de bord şi ar fi sunat undeva, după care a plecat imediat cu ambulanţa. Am solicitat dimineaţă o reacţie de la INSP cu privire la acuzaţiile care se aduc, dar şi imaginile video de pe camera de bord a automobilului de poliţie, dacă acestea există, şi am promis că revenim cu o actualizare când vom primi aceste informaţii.
Ulterior, poliţia a revenit cu mai multe detalii şi comentarii. Astfel, INSP precizează că poliţistul era singur în automobil în momentul impactului şi avea girofarul pornit. Avea viteză, dar nu 160 km/h, cum menţiona acuzatorul din Audi. Având girofarul inclus, însă, avea dreptul legal să aibă viteză sporită, menţionează INSP. Şoferiţa Audi nu era oprită la linia de stop, ci mult mai înainte, spre drum, ceea ce ar fi constituit o încălcare şi în cazul în care în locul maşinii de poliţie era oricare alta. În urma impactului, şoferul poliţist a suferit traumatisme şi a avut nevoie de îngrijiri medicale, motiv din care a şi fost preluat de urgenţă la spital.

INSP respinge categoric orice acuzaţii despre bani ascunşi sau camere de bord, dar a menţionat că vor fi adresate întrebări suplimentare angajatului său în cadrul cercetării cazului, de către anchetatori. De asemenea, INSP menţionează că automobilul implicat ieri în accident nu a avut o cameră de bord, care să fi filmat momentul impactului.

Alte detalii vor fi elucidate de anchetă şi urmează a fi comunicate public.
0
3,227
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!