Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Replica celebrului Peugeot 406 din filmul Taxi, scoasă la vânzare în Chişinău, dar are motor diesel sub capotă

21 Septembrie 2021 - 09:54
Redacţia PiataAuto.md
Îţi mai aminteşti de celebra serie de filme franceze Taxi, şi de celebrul Peugeot 406, care alerga pe străzile din Marseille, gonit iscusit de către proprietarul său, Daniel? A fost probabil cea mai bună promovare la care putea visa marca Peugeot pe atunci şi, implicit, modelul 406, iar maşina aia a rămas în memoria multora.
Captură din filmul Taxi 2

Ei bine, mai mulţi ani în urmă un pasionat de automobile din Moldova, pe nume Dmitrii, a căutat un asemenea Peugeot pentru a-şi îndeplini un vis pe care-l avea din copilărie, şi anume de a ajunge într-o zi să aibă un Taxi de Marseille identic. N-a fost un proiect foarte uşor, întrucât a trebuit până la urmă să cumpere două exemplare, unul alb pentru caroserie bună şi altul în rol de donator de motor şi alte componente. Dar, în rezultat, Dmitrii şi-a îndeplinit visul şi după 3 luni de muncă avea în proprietate un Peugeot 406 exact ca-n filmul său preferat.
De atunci şi până acum maşina a fost văzută de nenumărate ori prin Chişinău şi prin Moldova, ea devenind un doi de legendă deja. Toţi ştiau, fireşte, că e o replică, dar e atât timp cât ea s-a născut din pasiunea frumoasă a proprietarului său, nu genera decât admiraţie. Şi asta chiar dacă sub capotă era un motor diesel, nu un benzinar mai potent. Maşina nu putea goni chiar ca-n filmul francez, dar aspectul, cel puţin, era foarte apropiat.
Dieselul de sub capotă e un 2.0 HDi de 110 CP şi 250 Nm. Cuplat cu o cutie manuală, acest propulsor putea asigura o accelerare de la 0 la 100 km/h în 12.5 secunde, iar viteza maximă, conform fişei tehnice, era de 191 km/h.
Acum acest Peugeot faimos din Moldova e expus la vânzare. Din cauza modificărilor multiple pe care le-a suferit în îndeplinirea visului proprietarului său, dar şi a unui parcurs mare, de peste 221,000 km afişaţi pe planşa de bord, care ar putea fi atribuiţi uneia din cele două maşini care au stat la baza proiectului — maşina de azi e vândută cu un preţ foarte mic, derizoriu chiar. Atunci când a plasat pentru prima dată un anunţ de vânzare, proprietarul său cerea 4,500 euro pe ea. Astăzi, însă, maşina e vândută cu doar 3,500 euro.
Fireşte, l-ar putea cumpăra doar un entuziast al filmului şi al acestui model, fără a avea aşteptări de maşină super autentică de la el. Dar, cel puţin ca aspect, sau ca o bază de a dezvolta mai departe proiectul celebrului Peugeot 406 din filmul Taxi, exemplarul ăsta ar putea fi foarte interesant.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter