Rivian a devansat Tesla şi a asamblat primul său pick-up electric de serie

15 Septembrie 2021, 12:22
Redacţia PiataAuto.md
Elon Musk vine cu promisiunea, Tesla începe a primi avansuri pentru maşinile sale, iar până la producţia propriu-zisă trec ani de zile. E aproape o regulă deja, care s-a confirmat şi în cazul pick-up-ului Cybertruck. Dar, între timp, alţi producători o iau înainte, iar celebra „cursă a înarmării” dintre Tesla şi Rivian a ajuns la un deznodământ victorios pentru Rivian. Da, anume Rivian a reuşit a fi primul dintre cei doi care a asamblat primul pick-up electric de serie, destinat unui prim client.
Astfel, primul Rivian R1T a ieşit ieri de pe linia de asamblare, după ce uzina a produs vreme de câteva luni exemplare pre-serie, pentru uz intern şi pentru ajustarea liniei de producţie. Acum Rivian anunţă tare şi curajos că abia aşteaptă să înceapă livrările masive către consumatorii finali.
Dar toate astea se întâmplă pe fundalul unor fluctuaţii mari la bursă a companiei americane şi pe fundalul retragerii anterioare a celor de la Ford din acţionariat. Asupra celor de la Rivian planează în continuare suspiciuni că esenţa ingineriei pick-up-ului electric e mult mai rarefiată decât se crede, iar compania ar fi prea puţin pregătită de facto de punerea în producţie a pick-up-ului electric, manipulând investitorii şi bursa cu promisiuni prea exagerate. Nu e exclus ca acest anunţ să fie o mişcare grăbită de a linişti spiritele, iar în scurt timp să constatăm că aceste prime vehicule au încă multe probleme tehnice nerezolvate. Sau poate, dimpotrivă, Rivian chair a reuşit deja să-şi rezolve scăpările şi a fost într-adevăr gata de a pune în serie produsul său, care e unul complet definitivat. Timpul va arăta, iar în scurt timp vom afla cu toţii adevărul inevitabil.
0
1,569
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!