Serviciul Vamal a efectuat controale la parcurile cu dezmembrări auto şi a depistat maşini cu plăcuţe străine, care ar fi trebuit scoase din ţară

17 Septembrie 2021, 15:28
Redacţia PiataAuto.md
Odată cu modificările legislative operate la începutul anului 2021, cei care au introdus automobile cu numere străine în Moldova sunt obligaţi să le scoată, plătind eventuale amenzi pentru depăşirea termenului de aflare în ţară, iar cei, a căror automobile nu mai există pentru că le-au dat la fier vechi sau la dezmembrare, sunt oricum obligaţi să achite taxa de import, calculată pentru acel automobil, taxă care adeseori e uriaşă.
În ultimele luni Serviciul Vamal e pe urma acestor automobile, ce figurează ca fiind introduse şi niciodată scoase din ţară. Astăzi cei de la vamă anunţă că au efectuat controale şi în parcurile de dezmembrări auto. Au găsit aici rămăşiţele a 11 automobile, care figurau ca fiind introduse în ţară. Respectiv, au constatat prezenţa maşinilor şi faptul dezmembrării lor şi le-au confiscat, întrucât legea spune acum că aceste maşini nu pot fi înstrăinate, donate, moştenite, etc, fără acordul organului vamal, cu plata taxei de import.
Acum cei de la Serviciul Vamal au datele persoanelor care le-au introdus, iar asta înseamnă că 11 cetăţeni ai Republicii Moldova vor fi acum atraşi la răspundere pentru depăşirea termenului de şedere, cu o amendă aferentă, şi — mult mai grav — acestor 11 oameni li se va cere plata accizulei vamale de import pentru aceste automobile dezmembrate.
1
5,263
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!