Şoferul de Porsche, care mergea în spatele ambulanţei prin traficul din Chişinău, a fost sancţionat de poliţie

7 Septembrie 2021, 15:52
Redacţia PiataAuto.md
Săptămâna trecută publicam aici, pe site, un articol cu video, în care şoferul unui Porsche Panamera fusese surprins mergând foarte aproape în spatele unei ambulanţe prin traficul din Chişinău, călcând linia dublă continuă şi ieşind pe contrasens. Spuneam că, cel mai probabil, acesta doar face uz de spaţiul creat de ambulanţă, dar puneam în discuţie şi eventuala situaţie în care şoferul ar fi urmat ambulanţa în care s-ar fi aflat cineva din apropiaţi, deşi menţionam că nici asta nu e permis de regulament.
Ei bine, în aceeaşi zi INSP a anunţat pe pagina lor oficială a s-a autosesizat pe marginea acelei ştiri şi că va investiga cazul. Astăzi poliţia a revenit şi cu rezultatele acestei autosesizări. Şoferul a fost identificat, având 26 de ani şi nu, în ambulanţă NU se afla cineva din apropiaţii lui. Acesta pur şi simplu a avut tupeul de a încălca regulile de circulaţie, mergând din urma ambulanţei, pentru a câştiga timp.

Amenda pe care a primit-o şoferul, însă, pentru asemenea încălcare, e una aproape simbolică dacă ne gândim la tupeul faptei şi dacă am compara-o cu alte ţări. Poliţia i-a aplicat 1,500 lei amendă, adică vreo 70 de euro, şi 3 puncte de penalizare. Ca întotdeauna, dacă achită timp de 72 de ore, plăteşte doar jumătate, deci 750 lei sau vreo 35 de euro. Despre permis de conducere suspendat — nici vorbă. Codul nostru contravenţional nu prevede aşa ceva. În România, spre exemplu, pe lângă amendă, i s-ar fi suspendat permisul de conducere pe jumătate de an.
0
1,979
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!