Şoferul unui Opel din Germania a scăpat de amendă pentru viteză, pentru că poza de la radar avea un cal în faţă

19 Septembrie 2021, 11:32
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Germania raportează despre un caz nostim, în care a constatat o încălcare de viteză în oraşul Ratingen, dar nu a putut pedepsi şoferul, pentru că acesta a avut parte de o coincidenţă norocoasă, după cum menţionează chiar poliţia.
Astfel, în seara de 16 septembrie, şoferul unui Opel Corsa a fost surprins de radarul staţionar de pe o stradă din Ratingen că ar fi circulat cu 61 km/h în loc de 50 km/h permişi, iar radarul a acţionat aşa cum e programat s-o facă — pornind camera cu bliţ. Doar că exact în acel moment prin faţa radarului s-a întâmplat să treacă un călăreţ cu un cal, oricât de bizar ar suna asta. Aşa că poza de la radar a ieşit cu doar o bucată de Opel în fundal şi calul în prim plan, ceea ce a transformat-o într-o probă inutilă pentru a putea fi folosită la pedepsirea şoferului de Opel. Şi, fireşte, radarul n-a avut stocată vreo altă poză cu această încărcare, aşa că polişiştii s-au rezumat doar la se amuza pe seama pozei şi a publica informaţii despre acest caz, fără a-i trimite vreo amendă şoferului de Opel.
În Germania, în mediul urban amenda pentru depăşirea vitezei e de 15 euro dacă depăşirea e de până la 10 km/h, de 25 euro dacă e între 11 şi 15 km/h, de 35 euro dacă e între 16 şi 20 km/h şi de 80 euro dacă e între 21 şi 25 km/h. Tot ce e de la 26 km/h depăşire în sus devine mult mai usturător în mod progresist şi se poate solda şi cu ridicarea permisului. Amenzile sunt cu 5-10 euro mai mici pentru depăşirile în afara oraşului, dar categoriile sunt aceleaşi.
0
36,257
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!