Tesla a ocolit în mod ingenios o lege din New Mexico, care o impunea să nu vândă direct maşini, ci prin dealeri

14 Septembrie 2021, 13:43
Redacţia PiataAuto.md
Tesla are mari bătăi de cap în unele state americane din cauza modelului său de vânzare a maşinilor, care exclude dealerii din ecuaţie. Dacă modelul clasic de vânzare a automobilelor presupune că uzina le produce, apoi există distribuitori la nivel de state, apoi există dealeri locali, atunci Tesla deţine direct toate magazinele sale şi nu are parteneriate încheiate cu dealeri. Iar bătăile de cap vin din partea lobby-ului unor asociaţii de dealeri, care au reuşit să impună adoptarea unor legi în unele state americane, care interzic vânzarea maşinilor direct de producător, fără dealer. Sună absurd, dar aşa e. În statul New Mexico, de exemplu, o asemenea lege a fost adoptată.
Iar cei de la Tesla s-au gândit cum să ocolească această lege, întrucât nu vor nici în ruptul capului să aibă dealeri, cărora să le mai dea un procent gras din preţul final al maşinii. Soluţia găsită în final de Tesla a fost una extraordinar de ingenioasă. Aceştia au inaugurat un showroom în New Mexico, dar au făcut-o pe teritoriul unui trib de amerindieni nativi. Triburile din SUA se bucură de privilegii extraordinare în majoritatea statelor, încă de secole, iar legile SUA statale nu acţionează pe teritoriul delimitat istoric ca aparţinând triburilor.
Aşa s-a întâmplat şi în acest caz. Tesla a găsit un fost cazino nefuncţional al tribului Nambe Pueblo, care se alfa pe teritoriul lor tribal, în interiorul statului New Mexico. Respectiv, cei de la Tesla au avut tot dreptul să încheie un parteneriat cu cei din trib, pentru a le folosi edificiul, iar acolo să vândă liniştit automobilele lor fără a încălca legea statului New Mexico, întrucât pe acel teren delimitat ca fiind la tribului, legea New Mexico nu are nici o acţiune.
Prin urmare, la 10 septembrie, noul showroom Tesla a fost inaugurat şi nici un dealer n-a avut de câştigat din urma acestei inaugurări.
0
4,291
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!