Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un pasager din Audi din accidentul de ieri cu echipajul poliţiei şi un camion de la Briceni, vine cu o altă versiune şi acuză INSP

14 Septembrie 2021 - 12:36
Redacţia PiataAuto.md
Ieri vă informam despre un accident produs la primele ore ale dimineţii pe un traseu din nordul ţării, în raionul Briceni, în care era implicat un automobil de poliţie al Inspectoratului Naţional de Securitate Publică (INSP), un camion şi un Audi. Din informaţiile preliminare, noi am avut impresia că şoferul de Audi e o victimă colaterală, iar impactul primar s-ar fi produs între maşina de poliţie şi camion. Informaţiile ulterioare, publicate de poliţie, însă, au specificat că, de fapt, şoferiţa în vârstă de 46 de ani din Audi n-a cedat trecerea şi a ieşit în faţa maşinii de poliţie, lovind lateral maşina INSP, după care aceasta din urmă ar fi fost proiectată în camionul de marcă Volvo. Azi dimineaţă, însă, un cetăţean, pe nume Andrei Lavric, care se prezintă drept participant al accidentului, de la bordul Audi, vine cu o altă versiune despre vinovat şi face mai multe acuzaţii publice grave la adresa echipajului de poliţie.
Acesta menţionează că Audi a venit în intersecţie şi a oprit la linia STOP. Şoferul de camion i-ar fi făcut semn şoferiţei din Audi, că-i permite să intre în intersecţie în faţa camionului, respectiv camionul staţiona în acel moment şi aştepta ca şoferiţa din Audi să execute manevra de virare.

Şoferiţa din Audi nici n-ar fi reuşit să înceapă bine manevra de virare, însă, că în acel moment Skoda de poliţie ar fi venit cu viteză enormă, fără girofarul inclus. Skoda a lovit partea frontală a Audi, astfel, şi a fost apoi întoarsă cu partea sa laterală spre camion. Până aici, oarecum versiunile poliţiei şi ale cetăţeanului din Audi nu se contrazic, decât menţiunea vitezei pe care ar fi avut-o echipajul de poliţiei, pe care cetăţeanul o estimează la 160 km/h, şi lipsa girofarului. Ceea ce urmează mai departe, însă, sunt acuzaţii extrem de grave.
Andrei Lavric menţionează că imediat după impact, poliţiştii nu s-ar fi interesant de starea celorlalţi ocupanţi din automobile, ci au scos imediat camera de bord din automobilul lor şi au ascuns-o, la fel ca şi un pachet cu bani. Şoferul poliţist al maşinii de poliţie, ar fi efectuat imediat apeluri telefonice (aici probabil este oarecum de înţeles, pentru că trebuia să anunţe dispeceratul că nu mai poate merge la chemarea cu accidentul dintre Ford şi remorca de tractor, unde ştim deja că se deplasa acest echipaj accidentat). Pasagerul din Audi declară că şoferul poliţist din Audi ar fi plecat imediat la spital cu ambulanţa, de îndată ce aceasta a venit la faţa locului.
Toată declaraţia publică a cetăţeanului Lavric conţine mai multe acuzaţii foarte grave la adresa acelui echipaj INSP, care, dacă se adeveresc, pun sub mare întrebare atât scenariul accidentului, vinovatul lui, cât şi aspectele auxiliare despre ceea ce s-a întâmplat imediat după accident. Am încercat să solicităm un comentariu oficial din partea INSP atât de la sediul central al poliţiei, cât şi de la inspectoratul din Briceni, care gestionează acest caz. Le-am solicitat celor de la INSP şi imagini de pe camera de bord a maşinii de poliţie, or, în mod normal, automobilele poliţiei sunt dotate cu camere de bord, iar acest accident ar fi trebuit să fie înregistrat ieri. Publicarea acelor imagini ar aduce poate cea mai obiectivă şi importantă claritate în felul în care s-a produs accidentul. Ni s-a promis că pe parcursul zilei de azi vom primi o reacţie oficială de la INSP, şi că aceştia vor face tot posibilul să vadă dacă există imagini de pe camera de bord şi să ni le transmită.
Până atunci, tu ce părere ai despre toată această situaţie şi despre cele declarate de cetăţeanul din Audi?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter