Un şofer de camion a provocat un accident într-o parcare de lângă o autostradă din Germania, după ce a băut peste 10 ore

2 Septembrie 2021, 13:36
Redacţia PiataAuto.md
Un nou caz ce implică consumul alcoolului de către şoferii de camioane în timpul staţionării în parcări este raportat de poliţia din Germania, după ce acum câteva săptămâni vă informam despre raiduri ale poliţiştilor în parcări şi despre ridicarea documentelor unui şofer român, deşi acesta doar staţiona.
Imagine din cazul descris acum 3 săptămâni

De această dată, un şofer de camion staţiona în parcarea Fuchswald de pe autostrada A73. A intrat în parcare sâmbătă la ora 15:00 şi şi-a folosit timpul nu pentru a se odihni, ci pentru a bea, după cum menţionează poliţia germană. Staţiona, fireşte, şi teoretic nimeni nu-i putea reproşa nimic decât în momentul în care avea să pună camionul în mişcare, dar totuşi poliţiştii menţionează că şoferul a continuat să consume alcool mai bine de 10 ore, până spre dimineaţa următoare. La ora 4 dimineaţa, după 13 ore de aflare în parcare, şoferul s-a gândit că ar fi cazul să de odihnească şi a vrut să-şi închidă şi geamul camionului său. A învârtit cheia în contact, dar, băut fiind, a făcut-o prea tare şi camionul a pornit înainte, tamponând remorca unui alt camion, parcat în faţa sa.
Poliţia a venit la faţa locului şi, odată ce camionul a fost în mişcare şi a fost provocat un accident, l-au testat pe şoferul buclucaş. La acea oră matinală el avea încă o alcoolemie de 2.1 promile. Pagubele produse celor două camioane sunt estimate la circa 1,500 euro. Şoferul de camion va avea acum de înfruntat o amendă usturătoare şi, ar putea fi decisă şi eventualitatea descalificării sale profesionale.
1
1,913
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!