Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Această Volga GAZ-24M, descoperită în Ucraina are doar 29 km la bord şi a fost păstrată de un bunic, pentru nepoţii săi

23 Septembrie 2021 - 11:12
Redacţia PiataAuto.md
Un vlogger din Ucraina a avut parte de cea mai frumoasă descoperire a sa din ultimii ani, după cum declară chiar el, atunci când a dat peste o Volga GAZ-24M, păstrată într-un garaj de către proprietarul său, de 36 de ani încoace! Maşina e absolut nouă, are doar 29 km la bord şi a fost pusă la păstrare încă de la început cu scopul de a fi transmisă copiilor sau nepoţilor!
E interesant şi faptul că Volga din garaj e un GAZ-24M, indicele M indicând asupra faptului că e versiunea numită „de trecere”, între GAZ-24 şi GAZ-24-10, care a fost produsă doar un an şi un pic, între 1985 şi 1986. Prin urmare, această ediţie e una din cele mai rare produse în toată istoria modelului.
Proprietarul său actual este acelaşi om care a cumpărat-o în 1985, nouă şi păstrat-o toţi aceşti ani. Dânsul a lucrat director la un parc de taximetre, care opera cu Volgi, tocmai de asta cunoştea bine modelele. În anul 1985 a avut ocazia să cumpere două exemplare Volga — acesta, din imagini, şi un altul, în versiune de export. A ales să-l exploateze pe unul, iar pe ăsta să-l pună la păstrare, cu gândul că i-l va transmite fiicei sale când va creşte, sau, eventual nepoţilor. Fiica nu l-a mai luat, aşa că bunicul de azi se gândeşte că într-o zi poate-l va dărui nepoţilor.
Sub capotă e motorul perfecţionat, pus pe versiunea 24M, care livra 100 CP din cei 2.4 litri ai săi.
Când a fost pusă la păstrare, Volga a fost lăsată cu lubrifiantul şi conservantul original de la uzină pe ea, tocmai pentru a rezista mai bine în timp. Aşa că şi astăzi, caroseria maşinii e acoperită de acest lubrifiant pe ea, într-un strat care ar putea fi cu uşurinţă spălat, dar care e încă util în rol de conservat atât timp cât maşina staţionează.
Deci, maşina e într-o stare tehnică de nou conservat. Totuşi, unele componente la partea inferioară, din cele metalice netratate cu lubrifiant sau cu vopsea, manifestă rugină de suprafaţă, şi aici ne referim mai ales la toba de eşapament şi la câteva detalii de suspensie. Nu e nimic grav, ele pot fi curăţate sau înlocuite la dorinţă. Dar probabil şi elementele de cauciuc ar putea fi într-o stare similară de deteriorare uşoară din cauza timpului şi staţionării, fapt care e, din nou, absolut firesc şi care nu taie câtuşi de puţin din valoarea acestei maşini.
Interiorul e neatins, în esenţă, dar trecerea timpului şi umiditatea a permis instaurarea unui mucegai de suprafaţă. Cei care restaurează maşini l-ar putea scoate prin soluţii corecte şi curăţare profundă. Dar toate astea nu fac decât să certifice povestea incredibilă a acestei Volga din Ucraina, care a ajuns până azi cu doar 29 km la bordul său!
Vezi mai jos un video cu toată această descoperire din Ucraina.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter