Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Aceasta e o parcare din Rusia, plină cu Mercedesuri W140, W124 şi W201, unele aproape noi, care vor fi nimicite

1 Septembrie 2021 - 15:01
Redacţia PiataAuto.md
Priveliştea acestei parcări din Rusia, situată la sud de Moscova, ar putea fi de-a dreptul sfâşietoare pentru fanii Mercedesurilor clasice din anii ’90, or, aici sunt zeci de exemplare ale modelelor W124, W140 şi W201, în stare bună, unele chiar aproape noi, care urmează a fi nimicite. De ce, de ce ar face cineva una ca asta cu asemenea vehicule clasice admirabile?
Ei bine, din pur interes material. Pentru că există o cerere mare de piese pentru aceste modele în Rusia, compania deţinătoare a acestei parcări a găsit oportunitatea de a importa partide de asemenea modele din Japonia pentru a le dezmembra şi a le vinde ca piese de schimb.
Noi vă spuneam de multe ori că în Japonia aceste modele germane erau adorate, iar unii japonezi alegeau să le cumpere cu volan pe stânga, obligându-se la nişte restricţii de circulaţie, care păstrau acele maşini cu parcurs foarte mic. Dar, adevărul e că mulţi japonezi îşi mai şi modificau maşinile cu unele elemente deocheate, specifice lor. Aşa că azi doar maşinile cu adevărat autentice, păstrate în forma originală, pot valora în Japonia între 10-30 mii euro. Cele care au fost neglijate de proprietari costă mult mai puţin şi sunt mai multe la număr, aşa că pentru ele cumpărători entuziasmaţi nu prea există. Tocmai de asta, compania rusească ţinteşte spre asemenea exemplare, nu tocmai originale şi perfecte, dar în stare mecanică şi estetică bună, din care se pot extrage multe piese de schimb.
Şi pentru că în Rusia importul maşinilor se taxează mult mai scump decât al pieselor, serviciul vamal solicită o asigurare a faptului că aceste maşini nu vor fi vândute ulterior ca maşini întregi, ci ca piese, aşa că ele trec printr-o procedură dureroasă de tăiere a caroseriei în zona montanţilor spate şi a podelei, devenind două bucăţi, practic. Astfel, soarta tristă de dezmembrare le este garantă, şi aşa păţesc aproape toate cele importate în Rusia, cu excepţia unor exemplare cu adevărat deosebite, pentru care plata taxelor mai mari de import ar fi justificată.
Vezi mai jos aceste exemplare admirabile de Mercedes-uri clasice, dar şi starea în care au ajuns în ele în această parcare din Rusia. Poţi include subtitre cu traduceri automate dacă ai nevoie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter