Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Acesta e Czinger 21C, un hypercar cu piese printate 3D şi cu o putere de 1,250 CP

11 Septembrie 2021 - 15:11
Redacţia PiataAuto.md
Cu toţii auzim adeseori despre revoluţia pe care o pot aduce, iar în unele domenii au adus-o deja, printerele 3D. Sunt acest device-uri complicate, care, având datele digitale despre forma tridimensională a unui obiect, îl pot sculpta, practic, prin braţe mecanice, creând acea formă dorită cu exactitate în final. Se folosesc deja într-o mulţime de domenii, dar încă prea puţin în lumea auto. Doar unele echipe de Formula 1 şi alte forme de motorsport mai folosesc uneori asemenea tehnologii.
Dar Kevin Czinger, creatorul acestui hypercar, şi-a dorit o creaţie inginerească fascinantă cu adevărat, care să fie un vârf suprem al soluţiilor inginereşti sofisticate. Spune că s-a inspirat din cel mai fascinant model de avion militar, Blackbird SR 71, care putea atinge viteze de 3 ori mai mari ca viteza sunetului. La acea vreme, dacă avionul detecta o rachetă, care ar fi vrut să-l nimicească, el putea pur şi simplu accelera şi nici o rachetă din lume nu putea să-l ajungă!
Revenind la maşină, acesteia îi spune Czinger 21C, şi are o mulţime de piese create prin printare 3D — de la componentele suspensiei până la cele de motor, eşapament şi multe altele. Practic, tot ce s-a putut printa 3D, a fost creat anume aşa.
Are un sistem de propulsie hibrid, cu un motor V8 de 2.9 litri, biturbo, ce poate ajunge la 10,000 rpm, dezvoltat de însăşi cei de la Czinger. Lui i se alătură două motoare electrice pe puntea faţă, iar astfel puterea totală e de 1,233 bhp, echivalentul a 1,250 CP. Judecând după faptul că întreaga maşină cântăreşte doar 1,240 kg, atunci avem un raport ideal de 1 cal-putere per 1 kilogram!
Maşina are două locuri, dar sunt poziţionate unul în spatele celuilalt. De curând, un prototip preproducţie, a fost oferit celor de la Top Gear pentru o primă experienţă de condus. Vezi în video-ul de mai jos cum a fost.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter