(VIDEO) Acesta e cel mai bizar coupe sportiv, creat în URSS, prin eforturile unui singur inginer

22 Septembrie 2021, 19:01
Redacţia PiataAuto.md
Istoria cunoaşte câteva încercări excentrice ale designerilor şi inginerilor din URSS de a crea maşini sport, dar, dacă la alte segmente de automobile se dădea mai des undă verde, atunci segmentul de maşini mai performante era încă unul aproape tabu în acea vreme. Tocmai de aia, creaţiile care au apărut au fost mai multe nişte zvâcniri dificile, create din entuziasmul debordant al unor oameni care voiau să încerce, în pofida la toate, să creeze ceva. Cam asta e şi istoria lui Pangolina 444 GT, un supercar visător despre care vorbeam acum câteva luni. Dar acolo era vorba, totuşi, e o mică echipă. Maşina din video-ul de azi e rezultatul efortului unui singur om, însă, şi e foarte probabil că aproape nimeni decât el şi prietenii lui n-au prea auzit de ea până acum.
Caroseria asta e un soi de Targa, modelată în condiţiile de garaj al creatorului său, un inginer pe nume Krylov Veaceslav Sergheevici, maşina având şi o marcă inventată de el, care-i poartă iniţialele, KVS.
La baza creării acestei maşini a stat modelul pe care l-am fi intuit cel mai puţin, poate — un ZAZ, care a primit, însă, un motor de Lada 2108. ZAZ-ul a fost ales pentru faptul că avea construcţia cu motor poziţionat pe spate, perfectă pentru un sportcar. Aşa că acolo a fost montat în direcţie inversă acel motor de Lada, care era un pic mai puternic şi căruia inginerul sovietic i-a gândit un soi de turbină electrică! Da, turbină electrică! Ideea a fost genială, dar se vede că nu prea a avut condiţii s-o implementeze la standarde de vârf, aşa că efectiv admisiei i-a fost fixat un soi de ventilator, care trebuia să creeze presiune în aerul de acolo şi să sporească arderea şi puterea. Efectul acestei soluţii era departe de cel al unei turbine, fireşte.
Ei bine, şi iată că maşina asta bizară a fost descoperită acum la vânzare de către un vlogger din Rusia, care a cumpărat-o tocmai datorită curiozităţii de a o studia şi a o descoperi. Iar în video-ul de mai jos el face anume asta, o descoperă pas cu pas. Şi e o creaţie uluitoare, cu nişte soluţii aproape neverosimile aplicate în ea.

Vezi totul în acest video. Dacă ai nevoie, poţi include şi subtitre cu traduceri automatizate.
2
12,901
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!