Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Acesta e fermierul din Polonia care n-a vrut să-şi vândă pământul pentru construcţia de blocuri locative, iar acum merge cu combina lângă ele

21 Septembrie 2021 - 17:39
Redacţia PiataAuto.md
Noi, cei de prin ţările estice ale Europei, avem o problemă cu dezvoltările haotice ale oraşelor, când complexe masive de blocuri locative apar acolo unde nici nu te-ai fi gândit că ar putea. Se întâmplă în Moldova, se întâmplă în România, şi iată că nici Polonia nu e străină de acest fenomen.
Un asemenea grup de blocuri locative a fost construit acum câţiva ani în partea sudică a oraşului Lublin din Polonia, la marginea lui, într-o regiune numită Jantarowa. Dezvoltatorii imobiliari au cumpărat teren gol, care era cândva agricol, folosit de fermieri. Mai mulţi fermieri au cedat preţului oferit de aceştia şi presiunii la gândul că blocurile oricum se vor construi. Un fermier, însă, a refuzat să cedeze şi a rezistat în faţa constructorilor de blocuri.
Compania de construcţii şi-a modificat un pic proiectul, dar a construit oricum blocurile, amenajând curţile acestora şi drumurile de acces exact în jurul terenului său, înghesuindu-l cu trotuare. Fermierul, pe nume Grzegorz, nu s-a pierdut cu firea şi a continuat să-şi lucreze pământul, venind cu combina sa aici, lângă blocuri, şi făcând lucrările necesare. Din 2019 încoace, de câteva ori pe an, de fiecare dată când îşi scoate combina, fermierul devine o adevărată vedetă în mediul online din Polonia, oamenii filmându-l şi fotografiindu-l în ceea ce inevitabil pare un peisaj incredibil, al unei combine care îşi face treaba la doar câţiva metri de ditamai blocurile locative.
Dar fermierul îşi face pur şi simplu munca şi de fiecare dată le spune oamenilor că-şi iubeşte pământul şi iubeşte să-l muncească. Şi ai crede că locatarii blocurilor din preajmă ar fi deranjaţi de praful ridicat de fermier, de zgomotul combinei şi de însăşi prezenţa lui lângă casele lor. Dar nu este deloc aşa. Fermierul şi-a câştigat respectul locatarilor, astfel încât a devenit până şi eroul lor! De fiecare dată îi salută cu căldură, iar copiii din curţile blocurilor îl privesc cu admiraţie cum acesta îşi face treaba. Multe ori părinţii acestor copii vin cu ei când fermierul îşi termină munca, iar fermierul le arată combina, cum funcţionează această şi le povesteşte ce a lucrat în acea zi la câmp.
Foto: aşa arată câmpul fermierului din Polonia, înconjurat de blocuri

Aşa că fermierul vine cu plăcere de fiecare dată la câmpul său şi e întâlnit cu admiraţie acolo. Grzegorz a devenit deja şi un simbol naţional al rezistenţei fermierilor, şi pur şi simplu al unui om simplu, cu caracter mare!
Vezi mai jos un video surprins cu Gregorsz în anul 2019, într-una din ieşirile sale pe câmpul de lângă blocuri.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter