Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Acesta e un Nissan GT-R din Macedonia de Nord, venit în Moldova pentru un proiect de modificări ample

13 Septembrie 2021 - 19:22
Redacţia PiataAuto.md
Da, ceea ce vedem în aceste imagini e chiar legenda vie, Nissan GT-R. E cu plăcuţe din Macedonia de Nord, dar se află acum în Moldova şi cutreieră străzile Chişinăului. De curând, videograful Valeriu Acciu l-a filmat într-un filmuleţ frumos, care ne-a intrigat să aflăm mai multe despre acest bolid şi despre istoria aflării sale la Chişinău.
E un Nissan GT-R fabricat în 2010. E înmatriculat în Macedonia de Nord, însă îi aparţine unui moldovean, stabilit acolo. Fratele său, însă, e în continuare în Moldova şi, cum avea să descoperim, are un talent extraordinar la lucrările temeinice efectuate maşinilor sport. Îi spune Alexandru Gusev şi lucrează la maşini de unul singur.
Ne-a şi arătat un întreg palmares de lucrări precedente pe care le-a făcut, de la instalări de motoare mari pe maşini de drift, până la kit-uri turbo, modificări de arbori cardanici, instalare de colectoare sport cu rezistenţă nulă. A modificat un Audi V8 cu turbină, aducându-l până la 1,000 CP! Aici, în Moldova! Iar lista modificărilor şi maşinilor e uriaşă, curtea sa fiind în permanenţă plină de maşini aduse spre modificare şi e interesant că multe din ele vin aici din ţări UE, pentru că manopera unor modificări atât de complexe e cu mult mai ieftină decât în service-uri UE, iar de multe ori, în unele ţări nici nu prea vrea să se apuce nimeni de proiecte atât de complexe. Să spunem că am rămas impresionaţi de munca lui Alexandru, ar însemna să fim prea modeşti, şi ne-am promis că-i vom vizita atelierul pentru un reportaj mai detaliat. Dar acum, să revenim la GT-R-ul din Moldova.
Fratele lui îl deţine şi Alexandru l-a convins să înceapă un proiect amplu de modificare a Nissan-ului, pentru a avea la final un bolid super puternic, pentru curse profesioniste de Drag, la 1/4 milă şi la 1/2 milă. Va fi instalat un turbokit consistent pe el, de la Turbosystems, motorul va fi cuplat cu o cutie de viteză Liberty Pro Drag şi se va modifica practic tot, inclusiv sistemul de management electronic al motorului.
Acum maşina are un tuning uşor pe ea, de Stage 2, care-i asigură o putere de imediat sub 600 CP. Dar după toate modificările, când proiectul va fi finalizat, s-ar putea să aibă şi 1,000 CP sau mai mult! Şi toate astea se vor face în Moldova!
Noi vom urmări evoluţia proiectului cu siguranţă, iar până atunci te invităm să vedem împreună acest Nissan GT-R, defilând pe străzile Chişinăului!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter