(VIDEO) Actualul Alpine A110 al celor de la Renault e un supercar subestimat, cu multă emoţie în condus, zice James May

26 Septembrie 2021, 16:47
Redacţia PiataAuto.md
Dacă tot episoadele noi de la The Grand Tour apar atât de rar, James May, unul din cei trei prezentatori, mai filmează din când în când review-uri ale maşinilor pe care le deţine în proprietate şi le exploatează pe termen lung. Iar unul din cele mai emoţionale şi consistente asemenea review-uri recente a fost dedicat lui Alpine A110, un model sport, produs de francezii de la Renault cu emblema mărcii Alpine, pe care au reînviat-o de câţiva ani.
Iar partea cea mai frumoasă e că francezii n-au folosit vreo platformă a unui model obişnuit, pe care o aveau deja în gamă. Nu. Au creat o platformă absolut nouă, cu o caroserie de aluminiu, uşoară şi compactă, şi cu motor poziţionat central! Astfel, cea mai uşoară versiune cântăreşte doar circa 1,100 kg!
Iar asta face ca puterea de 248 bhp sau 252 CP şi 320 Nm, să fie suficientă pentru parametri dinamici mai mult decât impresionanţi. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h ţine doar 4.5 secunde!
Iar faptul că e uşoară, îi asigură acestui Alpine o agilitate fantastică şi un consum decent. Despre acceleraţie, James May spune că maşina asta nu e un sportcar, ci un supercar subestimat. Iar despre greutate şi consum, spune că, de fapt, asta ar trebui să fie arma secretă a producătorilor auto în păstrarea motoarelor cu ardere internă într-o eră a electromobilităţii — downsizing-ul la dimensiunea maşinii, construcţia uşoară, astfel încât maşina finală să aibă o amprentă naturală mai mică asupra mediului. ŞI, le lângă toate, Alpine e ca pastila de antidot într-o lume în care vor zumzăi alături electromobilele!
E cu siguranţă unul din cele mai emotive teste ale lui James May, care amintesc de acele review-uri clasice din Top Gear şi Grand Tour, aşa că te invităm să-l vei mai jos.
1
3,666
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!