Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Camionul electric Volvo VNR este realitate în SUA, iar cei de la Volvo explică în detaliu ingineria acestuia

14 Septembrie 2021 - 15:12
Redacţia PiataAuto.md
Când auzim de camioane electrice, cei mai mulţi oameni, mai ales dintre şoferii de profesionişti, sunt extrem de sceptici şi au multe motive de a fi. În primul rând pentru că un camion trebuie să muncească, nu să stea ore lungi la staţii de încărcare. În al doilea rând, poate şi mai important, pentru că un camion trebuie să transporte bunuri, mărfuri, nu propriile baterii.
Dar, totuşi, în timp ce Tesla şi alţi producători tot promit viitoare camioane electrice, cei de la Volvo Trucks le au deja în producţie şi ele pot fi cumpărate atât în unele ţări europene, cât şi în SUA. Acolo, în SUA, modelul ales drept bază pentru a deveni electric a fost Volvo VNR, un model de succes al Volvo, VNR fiind camionul cel mai solicitat pentru livrări regionale şi locale. Există atât configuraţii cu compartiment fix de încărcare, pe şasiu, cât şi configuraţii în care Volvo VNR e cap de tractor cu remorcă.
Şi acum, ştiind că şoferii de camioane din SUA se bucură de condiţii mult mai confortabile şi mai spaţioase în camioanele lor, ştiind cât de mult îşi iubesc camioanele alea mari şi puternice, cu capote alungite în faţă, cât de multe şanse ar avea printre acestea un camion ca şi Volvo VNR Electric?
Ei bine, suedezii l-au desenat aproape identic cu VNR-ul obişnuit, ceea ce înseamnă că i-au asigurat tot o cabină cu compartiment motor în faţă, deşi la acest camion electric acolo nu există nici un motor. Iar pentru a explica şi mai pe înţelesul tuturor ingineria camionului lor, construcţia, amplasarea componentelor esenţiale şi cât de utilizabil ar fi acesta în viaţa reală, cei de la Volvo Trucks din America de Nord au filmat şi un video foarte elocvent.
Aşadar, camionul e propulsat de toată electromotoare puternice, care livrează 455 CP şi un cuplu uriaş de 5,492 Nm! Ambele motoare sunt cuplate la o singură cutie de viteze i-Shift, care are doar două trepte, iar schimbul de trepte are lor cam pe la 45 km/h.
Foto: aşa arată cele două electromotoare ale camionului Volvo VNR Electric

Motoarele sunt alimentate de la 4 baterii mari, care cumulează o capacitate de 264 kWh. Acestea sunt montate pe centrul şasiului pe părţile laterale şi au carcase de protecţie împotriva impactelor. Bateriile operează la o tensiune de 660V, şi pot fi încărcate la staţii DC cu până la 150 kW.
În video-ul de mai jos cei de la Volvo explică mult şi despre felul în care acesta se conduce, cu particularităţi interesante despre sistemul de propulsie electrică. E unul din acele video în care oamenii care chiar pricep lucrurile, din interiorul unei companii, explică foarte clar şi pe îndelete produsul. Te invităm să-l vezi, deci, şi apoi să-ţi scrii părerea în comentarii. Ce crezi despre Volvo VNR Electric? Ce crezi despre viitorul camioanelor electrice? Crezi că are vreo şansă acest model să-i facă pe şoferii din SUA să renunţe la faimoasele lor truck-uri în favoarea la asemenea unităţi electrice?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter