(VIDEO) Cel mai mare pod din România şi al treilea din Europa se construieşte peste Dunăre şi va asigura o legătură mai rapidă spre Marea Neagră

22 Septembrie 2021, 08:32
Redacţia PiataAuto.md
Cei care circulă des în zona sud-estică a României, inclusiv cei din Republica Moldova care vor să ajungă pe litoralul Mării Negre, au de trecut de fiecare dată Dunărea cu bacul la Brăila, or, pe acolo nu există nici un pod care ar permite traversarea, cel mai apropiat fiind podul de la Giurgeni, situat la câţiva zeci de kilometri mai la sud, pe un traseu ce presupune efectuarea unei ocoliri mult mai mari. Anume acolo, la Brăila, e construit în prezent podul suspendat care va deveni cel mai mare în România şi totodată al treilea cel mai mare pod suspendat din Europa.
Podul e construit de două companii, una din Italia şi alta din Japonia, ele fiind cele care au câştigat licitaţia. Recent au avut loc lucrările de montare a firelor ce vor forma cablului principal de ancoraj — unul din elementele esenţiale în construcţia acestor tipuri de poduri.
Lăţimea totală a podului va fi de 31 de metri, asigurându-se patru benzi de circulaţie a câte 3.50 metri, câte două benzi pe fiecare sens. Vor exista şi acostamente a câte 1.50 metri, dar şi o zonă mediană de 3 metri lăţime. De asemenea, pe fiecare parte a podului va exista câte o bandă pentru trafic pietonal, biciclete şi utilaje de întreţinere.
Lungimea totală a podului va fi de 1,974 metri, din care 1,120 metri va constituie deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale a câte 489 şi, respectiv, 364 metri. După construirea sa, noul pod va fi ultimul pe cursul Dunării, până la vărsarea în Marea Neagră, întrucât pe tot cursul de mai departe al râului nu mai există nici un alt pod.

Vezi mai jos două materiale video, cu etapa actuală de construcţie a acestui pod.
1
7,916
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!