Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Comparaţie între SUV-urile cele mai performante ale BMW, Mercedes, Jaguar şi Alfa Romeo

9 Septembrie 2021 - 13:40
Redacţia PiataAuto.md
Aproape la toate mărcile premium, cele mai performante SUV-uri nu sunt cele mai mari în dimensiuni, ci cele de dimensiune mai compactă, exact potrivită. Şi nu e neapărat să aibă cel mai mare număr de cai-putere din acea gamă, ci pur şi simplu raportul dintre putere, greutate şi dimensiuni e unul ce le asigură o performanţă generală cu adevărat ameţitoare. Iar britanicii au adus acum 4 asemenea SUV-uri, ale celor de la Mercedes, BMW, Jaguar şi Alfa Romeo.
E vorba de Mercedes-AMG GLC 63 S, BMW X3M, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio şi Jaguar F-PACE SVR. Primele 3 au motoare turboaspirate, toate de 510 CP, în timp Jaguarul vine cu un motor cu compresor mecanic şi 550 CP. Mercedes şi Jaguar au motoare V8, BMW-ul are 6 cilindri în linie, iar Alfa — un V6.

Toate au cutii de viteze automate, unele au launch control, altele nu, toate au tracţiune integrală, cilindreea variază de la 2.9 litri la Alfa şi 3.0 la BMW până la 4.0 litri la Mercedes şi 5.0 litri la Jaguar, dar toate constituie nişte ipostaze supreme ale fiecărui din producători, prin urmare şi comparaţia e super interesantă.
Aşadar, cine crezi că a învins, înainte de a privi video-ul? Poate suna neaşteptat, dar de această dată a învins în mod constant Mercedes. Probabil pentru că în acest segment, GLC 63S e chiar un model fenomenal de bun, aşa cum spuneam şi la testul nostru drive din momentul facelift-ului. Vezi video-ul de mai jos pentru a vedea cât de mare e diferenţa în performanţe, în comparaţie, între cele 4 SUV-uri premium.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter