(VIDEO) Cu Porsche-ul în spatele ambulanţei, prin traficul din Chişinău

2 Septembrie 2021, 10:19
Redacţia PiataAuto.md
O situaţie relativ mai rar întâlnită în ultima perioadă a fost surprinsă ieri pe o stradă din Chişinău, care readuce în actualitate o dilemă importantă, şi anume dacă există vreodată circumstanţe care pot justifica asemenea comportament.
Momentul a fost surprins ieri pe Calea Orheiului, aproape de sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Petricani. Trei coloane de trafic înaintau greu prin ceea ce e un ambuteiaj firesc pentru ora 18:30. La un moment dat, se aude o ambulanţă, iar mai mulţi şoferi, inclusiv şoferul de pe maşina cu camera de bord, trag spre dreapta pentru a-i face loc ambulanţei. Ambulanţa trece regulamentar, cu girofarul pornit, aşa cum e normal să o facă în asemenea condiţii. În spatele ei, însă, la o distanţă minimă de această merge şi un Porsche Panamera, trecând peste linia dublă, ieşind şi el pe contrasens, urmând exact ambulanţa.
Fireşte, aici apare şi o dilemă. Este doar un şofer tupeist, ce profită de coridorul creat de ambulanţă şi merge în urma ei ignorând orice regulă de circulaţie, sau e un şofer cumva asociat cu pacientul din ambulanţă, şi urmează ambulanţa pentru a ajunge la fel de repede la spital? Primul caz e cu siguranţă unul sută la sută condamnabil. Al doilea caz poate naşte un soi de înţelegere umană în anumite cazuri, dar, strict din punct de vedere al circulaţiei rutiere, este oricum neregulamentar şi poate naşte situaţii periculoase de accident.

Ce crezi că a fost în acest caz? Ce crezi despre situaţia în care pacientul din ambulanţă ar fi cumva corelat cu şoferul — există vreo circumstanţă în care un asemenea condus ar fi justificat?

Vezi întregul moment suprins în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / Denis Savga
0
6,087
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!