(VIDEO) Cu o Lada 2102 din 1977, într-o călătorie de 6500 km prin munţii Caucaz

15 Septembrie 2021, 19:03
Redacţia PiataAuto.md
Cred că dacă voi spune că tinerii din zilele noastre, cei care abia de curând au împlinit majoratul, par uneori să aibă un talent înnăscut la filmarea de clipuri video, nu te vom surprinde. Cu siguranţă ai mai auzit asta undeva sau ai spus-o chiar tu uneori. Şi aşa e, în cea mai mare parte. Pentru tinerii ăştia, YouTube a existat de când se ţin ei minte. Pentru ei, imaginea de mişcare e la fel de firească precum rostirea unei fraze. E clar în mod natural care e topica, unde trebuie să fie subiectul, predicatul, şi unde să faci pauzele, pentru a transmite emoţia corectă.
Ei bine, cu exact asemenea impresie vom rămâne şi din video-ul de mai jos. E un filmuleţ creat de un grup de tineri din Rusia, pe care încă-i mai putem numi adolescenţi, probabil. Ceea ce au filmat ei a avut loc în vara anului 2020, dar le-a mai luat ceva timp să monteze şi să filmeze şi impresii statice. Iar esenţa e simplă ca bună ziua, condimentată cu multă emoţie umană, prezentă frumos acolo unde ne-am aştepta mai puţin.

Aceşti tineri au fost dornici de a călători undeva, aşa în grup, împreună. Dar atât în 2020, cât şi în 2021, hotarele Rusiei sunt cam închise în contextul global actual. Prin urmare, şanse pentru nişte adolescenţi ca ei de a ajunge prin alte ţări erau prea puţine. Aşa că aşa, simplu, au luat ceea ce aveau la îndemână şi au mers într-o destinaţie care le era la îndemână, spre munţii Caucaz, în sudul extrem al Rusiei.
Iar maşinile pe care le aveau la îndemână pentru asta sunt şi mai intrigante. Un VAZ, o Lada 2102, fabricată tocmai în anul 1977! Cum să te porneşti cu o maşină ca asta într-o călătorie de 6,500 km, ar întreba cei mai mulţi dintre noi? Iar tinerii ar renega-o pur şi simplu, în cea mai mare parte a lor, tăind-o din listă şi preferând să nu meargă nicăieri, decât să urce la bordul unei asemenea maşini pentru o călătorie tinerească. Ştii şi tu sentimentele alea de adolescent, ţi le aduci aminte, nu? Un grup de băieţi şi fete şi tocmai într-o Lada?

Dar uite că tinerii ăştia au gândit mai liber de asemenea stereotipuri. Erau prea mulţi pentru o maşină, aşa că au mai luat una, un Hyundai Getz, care, apropo, le-a dat mai mari bătăi de cap în drum decât Lada. Şi cu cele două maşini, au pornit într-o imensă călătorie pe drumurile Rusiei. Da, tineri, liberi, rebeli, dornici de viaţă, şi totodată la bordul unei Lada 2102 din 1977.
Şi ştii care e paradoxul? Că video-ul de mai jos te convinge că asta poate fi frumos. Te convinge că nu e neapărat să fii un tânăr de bani gata cu BMW sau Porsche, ca să te simţi liber. Ba poate te simţi chiar mai liber cu o asemenea maşină, te simţi mai stilat, mai curajos.

Ceea ce-au făcut tinerii ăştia cu siguranţă n-ar face oricine. Iar toată aventura lor a fost împachetată într-un filmuleţ ce musteşte a talent frumos de a transmite emoţiile pe care ei le-au avut în drumeţia lor. Nu-ţi enumerăm toate provocările şi defectele pe care le-au avut. Te lăsăm să le descoperi cursiv, pe parcursul filmuleţului, în care simplitatea, libertatea şi emoţia umană sunt universale, indiferent de geografie şi harta politică. Spiritul ăla tânăr nu are hotar, până la urmă.
Noi includem aici episodul 1, care ne-a părut cel mai intrigant, dar, dacă ţi-am stârnit curiozitatea, poţi găsi pe canalul lor şi continuările sub forma a încă două episoade. Şi, fireşte, poţi include subtitre cu traduceri automatizate din comenzile player-ului, ca să-ţi fie mai uşor, dacă ai nevoie.
0
3,127
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!