(VIDEO) Cum ar arăta legendarul Golf GTI de primă generaţie, adaptat pentru a fi produs azi, în viziunea unui designer

27 Septembrie 2021, 14:27
Redacţia PiataAuto.md
VW Golf GTI e una din cele mai sonore şi notorii legende în lumea auto, fiind versiunea sportivă şi oarecum accesibilă a Golf-ului, de la prima generaţie şi până azi. Dar, deşi modelul s-a vândut bine şi e în continuare apreciat, prima generaţie rămâne adevărata legendă, fiind astăzi la mare căutare în stare bună şi ajungând să coste multe zeci de mii de euro. E o legendă, ce mai!
Aşa că un designer suedez, care a mai recreat anterior şi versiuni moderne ale lui Mercedes-Benz S-Class W140 şi a altor modele clasice, pe care voi le-aţi apreciat, a desenat acum şi o interpretare modernă a clasicului VW GTI Mk1, în formă modernizată pentru producţia din zilele noastre. Designerul a vrut să păstreze aceleaşi proporţii de bază, o dimensiune compactă comparabilă, şi să-l păstreze şi ca un model cu motor pe benzină, fără a-l transforma în vreun electromobil, cum e la modă în timpurile în care trăim.
Aşadar, acesta a ţinut cont şi de reglementările moderne de siguranţă, dar a desenat un Golf GTI care să arate simplu şi clasic din start, evocând silueta legendei, dar fiind clar din start că avem de-a face cu un automobil modern. Au fost alese soluţii interesante şi la posterior, într-o combinaţie nouă de blocuri optice cu o zonă centrală neagră. Simplitatea acestui design e într-atât de diferită faţă de ceea ce se produce în prezent, încât parcă ajungem să ne întrebăm de ce nimeni nu merge pe modele retro, care să arate atât de simplu şi curat, reduse cumva la o esenţă interesantă şi memorabilă?
Vezi mai jos procesul de transformare a GTI-ului clasic în cel nou şi spune ce crezi despre noua creaţie — ar fi ea demnă de producţie în zilele noastre, poate ca un model separat?
0
7,548
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!