Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum arată un camion Volvo cu 2.4 milioane km parcurşi în SUA, în comparaţie cu unul cu 900 mii km

6 Septembrie 2021 - 15:23
Redacţia PiataAuto.md
În lumea camioanelor se operează la o altă scară, e clar. Altele sunt intervalele de deservire tehnică a motoarelor, altele sunt distanţele parcurse, or, un camion trebuie să muncească în permanenţă. Şi tocmai de asta şi cifrele de pe odometru sunt altele. Un camion cu 1 milion de kilometri nu e o raritate, un termen normal de exploatare prin Europa fiind de 1.3-1.5 milioane şi chiar mai mult, iar prin SUA cifrele sunt adeseori mai mari, pentru că distanţele interne sunt mai mari şi se circulă mai intens.
Un proprietar al unei flote de câteva camioane din SUA a publicat un video curios cu două din camioanele sale, ambele Volvo. Cum spune chiar el, fiind o flotă mai mică, preferă să cumpere camioane cu parcurs, pe care le exploatează mult, până ajung să se pensioneze. Unul din camioanele Volvo era proaspăt cumpărat în momentul filmării, şi avea peste 600 mii mile la bord, echivalentul a peste 900,000 km parcurşi. Celălalt camion, însă, a muncit deja ani la rând în flota companiei lor, fiind cândva cumpărat tot la mâna a doua şi ajungând acum la etapa de pensionare, având un parcurs de 1.5 milioane de mile, sau peste 2.4 milioane de kilometri!

Camionul cu parcurs mai mic este un VN630, cu motor D13 şi cutie automată, fabricat în 2015. Alături de el e un camion de acelaşi model, dar produs în 2007 şi echipat cu un motor diesel D12, cuplat la o cutie manuală.
Aşadar, în ce stare poate ajunge un camion Volvo după 2.4 milioane de km parcurşi în SUA şi nu doar parcurşi, ci munciţi? Ei bine, e o stare surprinzător de bună, pentru asemenea cifre. Bineînţeles, existe semne vizibile de uzură estetică la interior, dar per total camionul încă e unul integru şi decent. Urmele de rugină la cabină sunt minime, în special la uşa stângă, iar elementele de şasiu au doar rugină de suprafaţă. Surprinzător, dar nivelul de rugină al camionului mai vechi e mai mic decât al camionului mai nou, motiv din care proprietarii cred că acel Volvo mai nou nu va putea ajunge şi el la 1.5 milioane de mile parcurse.

Şi, până la urmă, diferenţa dintre ele nu e atât de mare în aspect. N-ai fi spus că pe cele două camioane le desparte o diferenţă 1.5 milioane de kilometri!
Vezi mai jos video-ul cu cele două camioane în comparaţie, iar dacă eşti cumva unul din profesioniştii care conduce un camion cu parcurs mare, trimite-ne un mesaj cu o poză, am vrea să găsim câteva istorii curioase despre care să publicăm articole speciale, şi am vrea să fie istoriile voastre, celor din comunitatea care ne citesc!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter