(VIDEO) Cum are loc curăţarea unui automobil care a stat peste 20 de ani într-un hambar

30 Septembrie 2021, 14:54
Redacţia PiataAuto.md
De multe ori auzim despre descoperiri miraculoase de automobile uitate într-un hambar sau altul şi întotdeauna avem senzaţia unor comori care au stat ascunse de lume şi în sfârşit au ieşit la iveală. Aşa e cu adevărat de cele mai multe ori, dar e la fel de adevărat că munca de a reînvia acele comori e imensă.
O maşină care stă într-un hambar decenii la rând va fi nu doar expusă la praf şi vânt, alegându-se cu un strat gros şi uscat de murdărie, ce-i acoperă caroseria. Aerisirea de hambar îi va usca mai repede piesele de cauciuc, de obicei, iar marea problemă a că într-o astfel de încăpere pot exista tot soiul de vietăţi — de la păsări până la şoareci. Aceştia îşi pot lăsa urmele lor pe maşină, iar uneori o pot chiar şi deteriora ireversibil. Aşa că munca de curăţare a unui asemenea automobil presupune multe operaţiuni de salubrizare elementară la început, iar unii ar putea spune că, poate, nici nu mai merită înviată acea maşină.
Însă, ca în orice specializare, există maeştri în meseria lor, care pot şi ştiu cum să reziste dârz prin aceste procese, apoi să muncească minuţios asupra curăţării maşinii, astfel încât să-i redea luciul de altă dată. Este şi cazul celor care au primit misiunea de a curăţa un automobil extrem de rar — un Bricklin SV-1, descoperit în statul Connecticut din SUA. Maşina asta era o creaţie bizară a unui inginer şi creator de maşini, pe nume Malcolm Bricklin, însă foarte puţine au ajuns a fi produse cu adevărat. Ei bine, fiind atât de rară şi bizară în construcţie, curăţarea ei după peste 2 decenii de stagnare în hambar a fost şi mai dificilă.
Poţi vedea întreaga operaţiune mai jos, începând cu o scurtă introducere istorică despre ce a însemnat acest automobil şi continuând cu munca de curăţare a exemplarului vizat.
0
6,281
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!