Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum e să înaintezi cu o Scania G480 6x6 pe malul unui râu din Siberia, tractând un imens vehicul cu şenile în spate

25 Septembrie 2021 - 10:12
Redacţia PiataAuto.md
Unele misiuni din cariera şoferilor de camioane par mai dificile de realizat decât misiunile lui Tom Cruise din Mission Impossible. Dar, pentru unii şoferi, care muncesc în zone îndepărtate ale planetei, unde terenul e întotdeauna dificil, iar sarcinile de transportare întotdeauna specifice, aceste provocări devin o normalitate.
Şi acum imaginează-ţi cum e să trebuiască să transporţi un vehicul cu şenile imens, greu de câteva zeci de tone, folosit de obicei la săpături foarte specifice. Îl poţi pune pe o remorcă de camion, fireşte, dar problema e că drumurile pe care înaintezi sunt în Yakutia, Rusia, or, Yakutia e cunoscută ca fiind cea mai rece regiune a planetei, pe durata cea mai mare a anului, doar vreo trei luni de vară temperaturile fiind deasupra dezgheţului. Din septembrie, însă, e din noi iarnă pe vreo nouă luni înainte. Şi în fiecare an drumurile sunt trasate din nou cu aproximaţie, cam pe unde au fost anul trecut. Ei bine, şi în asemenea condiţii ai de transportat acea fiară de zeci de tone în spate, cu un camion.
Fireşte, ai nevoie de un camion cu tracţiune pe toate punţile, preferabil 6x6. Anume cu un asemenea camion operează şi şoferul de mai jos, de model Scania G480 6x6, cu un motor e 480 CP şi cu un şasiu ranforsat pentru condiţii grele.
El ajunge să înainteze pe malul unui râu. Râul e dezgheţat, dar malul e plin de zăpadă amestecată cu gheaţă, totul pe un teren înclinat şi alunecos. Înaintează cu zecile de tone în spate, cu camionul pe aici dacă poţi! Dar, cu lanţuri pe toate punţile şi cu multă experienţă în asemenea condiţii, şoferul din video-ul de mai jos reuşeşte să-şi mânuiască iscusit camionul şi înaintează fascinant de bine!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter