(VIDEO) Cum merge SUV-ul electric Tesla Model Y Long Range pe o autostradă fără limită de viteză din Germania

20 Septembrie 2021, 19:03
Redacţia PiataAuto.md
Tesla Model Y e un model tot mai popular în Europa, fiind foarte aproape la nivel tehnic de modelul care se bucura de cea mai mare popularitate în gama Tesla, Model 3. Totuşi, silueta de SUV şi greutatea mai mare, de peste 2,050 kg la gol, îi imprimă şi o rezistenţă ceva mai mare la viteze sporite.
De curând, o Tesla Model Y în ediţie Long Range, cu autonomie sporită, a fost filmată în Germania, pe o autostradă fără limită de viteză, în încercarea sa de a atinge viteza maximă. Versiunea din video-ul de mai jos are un sistem de propulsie electrică de 351 CP şi 527 Nm, deci există suficient de multă forţă pentru acceleraţii intense şi, eventual, viteză maximă mai mare.
Dar, ca la multe alte modele electrice, viteza maximă e limitată electronic, din cauza limitei de turaţii a motorului electric, şi a capacităţii bateriei de a furniza un flux continuu de energie. Tesla, totuşi, e mai permisivă cu cifrele la care-şi limitează maşinile faţă de mulţi alţi producători. O perioadă foarte lungă de rulare maşina şi-a menţinut 221 km/h maxim, iar ulterior a atins scurt şi 222 km/h.
Apropo, chiar dacă nu există un sunet de la un motor cu ardere internă, în maşină se aud destul de intens zgomotele de la rulare şi mai ales zgomotele aerodinamice de la curenţii de aer, mult mai mult de cât la sedanul Tesla Model 3, de altfel.

Vezi mai jos întreaga experienţă de galopare electrică a acestei Tesla Model Y pe autostrăzile din Germania.
0
7,222
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!