(VIDEO) Cum merge şi cum sună un Volvo 850 T5 din 1997, modificat la 450 CP

29 Septembrie 2021, 19:07
Redacţia PiataAuto.md
Unul din cele mai faimoase modele Volvo în anii ’90 era Volvo 850, iar scepticismul unora faţă de faptul că marca suedeză a trecut la sedanuri şi break-uri cu tracţiune faţă a fost repede atenuat de motoarele cu 5 cilindri în linie, care încântau spiritele celor ce ajungeau să le conducă. Iar timpul ce a mai trecut ulterior a demonstrat că şi Volvo 850 a fost un model comparabil de rezistent în timp cu legendele de dinainte de el, aşa că modelul 850 şi-a fortificat locul în inimile fanilor Volvo.
Modelul de top absolut era 850 T5-R, da acele maşini erau foarte rare. Mult mai democratice, dar tot cu un motor de 5 cilindri în linie, erau versiunile 850 T5, care scoteau 225 CP din propulsorul lor turbo.

În filmuleţul de mai jos, însă, e prezent un Volvo modificat intens de proprietarul său, care îl deţine din 1999, maşina fiind fabricată în 1997. De îndată ce a cumpărat-o, acesta s-a şi pornit de modificat, iar schimbările la maşini nu s-au oprit niciodată. Acum maşina are frâne răcite cu apă — ceea ce o raritate absolută. Are etriere mai mari, ba chiar are şi câteva elemente preluate de la un Jaguar Project 8 — inclusiv un spoiler în faţă şi scaune de carbon la interior.
Motorul are o admisie uriaşă, iar proprietarul spune că cei 450 CP, setaţi acum, nu sunt puterea maximă de care ar fi capabil motorul, el fiind mai degrabă niţel relaxat pentru folosirea de zi cu zi. Şi toată puterea asta merge spre puntea faţă! E şi un diferenţial ceva mai special acolo, ca să poate distribui bine forţa imensă a motorului, iar proprietarul său spune că, deşi trăieşte în Marea Britanie, vine foarte des pe Nurburgring, ca să-şi alerge Volvo-ul în forţă. Şi, apropo, după vreo 17 vizite pe parcursul anilor, şi nenumărate tururi, n-a avut niciodată vreun incident pe circuit.
Iar partea frumoasă din video-ul de mai jos e că acest proprietar de Volvo dă o tură cu 850-ul său T5 pe Nurburgring, punând-o frumos la treabă! Maşina are o ţinută de drum superbă, iar cei 5 cilindri ai motorului sună pur şi simplu fantastic de frumos! E un video pe care trebuie să-l vezi cu sunet, neapărat, pentru că-n zilele noastre, din păcate, nici Volvo nu mai are motoare de 5 cilindri în linie!
0
4,276
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!