Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum se repară un motor de Nissan la un service din Pakistan

9 Septembrie 2021 - 17:57
Redacţia PiataAuto.md
Oamenii care locuiesc în ţări mai dezvoltate adeseori uită cât de greu le poate fi altora, din alte zone mai puţin favorizate ale lumii. Cum arată un service dintr-o ţară îndepărtată, în care nu prea merg turiştii s-o admire şi despre care auzim mai mult de rău pe la ştiri? Cât de civilizate sunt condiţiile în care îţi pot repara maşina pe acolo, mai ales dacă nu eşti în centrul capitalei acelei ţări?
Ei bine, realitatea ne spune că maşinile sunt mai vechi prin acele zone, iar oamenii sunt nevoiţi să le repare şi să le tot repare, pentru că nu-şi permit să ia alta mai nouă pur şi simplu. Tocmai de asta, uneori ajung să se facă şi lucrări despre care mecanicii de prin UE sau SUA au cam uitat cu desăvârşire, pentru că nu e raţional să le faci. În ţările mai puţin favorizate, însă, nevoia te impune să repari şi ceea ce în altă parte ai fi schimbat pur şi simplu.

Iar condiţiile în care muncesc mecanicii ar putea să-i lase cu gura căscată cu unii. Nu există bani pentru clădiri mari, pentru utilaje performante, nici măcar pentru gresie. Se munceşte adeseori pe pământ, desculţă.
Un service auto din Pakistan a avut curajul să filmeze şi să arate lumii întregi cum se lucrează la ei. De 7 luni încoace, cei de aici filmează lucrările pe care le consideră mai interesante şi, fără prea multe comentarii, le pun pe canalul lor de YouTube. Şi, sincer, ceea ce fac oamenii ăştia, în asemenea condiţii, îţi naşte deopotrivă compasiune şi admiraţie. Compasiune umană pentru că astea sunt condiţiile pe care le au în jurul lor. Şi admiraţie că, în ciuda acestor condiţii, posedă o măiestrie în acele mâini ale lor, de a face uneori adevărate minuni.
În video-ul de mai jos, care a adunat deja peste 3 milioane de vizualizări, mecanicii din Pakistan repară chiulasa unui motor cu 6 cilindri în linie de pe un Nissan vechi. O fac, la fel, în condiţii cu totul spartane şi ar fi o mulţime de lucruri de reproşat, o mulţime de întrebări fără răspuns. Dar rezultatul final, trecut şi printr-un strung, te face să spui că totuşi, ceea ce pot face aceşti mecanici în asemenea condiţii fascinează!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter