Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Designerul primului Lamborghini Countach, Marcello Gandini, în vârstă de 83 ani, îi împărtăşeşte experienţa sa creatorului noul Countach

4 Septembrie 2021 - 11:48
Redacţia PiataAuto.md
Pentru unii, care au mai aproape de suflet maşinile italiene, numele lui Marcello Gandini e o legendă în sine. Pentru alţii ar putea suna necunoscut. Dar adevărul e că în lumea noastră au existat puţini designeri auto care să fi creat capodopere cu atâta consistenţă, una după alta, vreme de o întreagă carieră!
Marcello Gandini a muncit în cadrul atelierului Bertone, iar asta i-a permis să-şi pună creativitatea la treabă pentru mai multe modele şi chiar mai multe mărci auto, care apelau la serviciile Bertone. El a fost cel care a creat formele legendarului Lamborghini Countach, model care e cotat cu meritul de a fi inventat formele moderne ale supercar-urilor. Tot pentru Lamborghini, acest om a creat celebra Miura, Jarama, Espada, Urraco, precum şi alte câteva concepte, inclusiv al lui Diablo. Pentru alte mărci, printre cele mai celebre creaţii din lista sa se includ DeTomaso Pantera, legendara Alfa Romeo Montreal, BMW Seria 5 E12, Ferrari Dino, legendara Lancia Stratos, Maserati Ghibli II şi Quattroporte II şi IV, Renault 5 şi Renault 5 Turbo, ba chiar şi camionul Renault Magnum! Deci, la 83 ani, acest om încărunţit azi, are o listă imensă de merite în spate, pe care le-a plasat de neclintit în istoria glorioasă a lumii auto.
Prin urmare, e de înţeles intenţia actualului designer şef Lamborghini, Mitja Borkert, de a-i face o vizită lui Gandini şi a discuta despre Countach-ul original şi Countach-ul nou, legenda fascinantă, renăscută la 50 de ani distanţă. Pentru că şi creaţia nouă e una absolut superbă, fiind poate cel mai frumos supercar lansat în ultimele decenii. Dar şi pentru că simpla ascultare a lui Marcello Gandini, măcar şi pentru 3 minute, e o onoare pentru orice pasionat auto! Vezi mai jos acest frumos video în care cei doi discută despre cele două Lamborghini Countach.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter