(VIDEO) Dilema unui accident din Chişinău de la un sens giratoriu, în care şoferii se acuză între ei

12 Septembrie 2021, 11:01
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva zile, la una din cele mai mari şi mai aglomerate intersecţii cu sens giratoriu din Chişinău s-a produs un accident cu daune minore, dar rezultat dintr-o încurcătură de manevre a mai multor şoferi. Ce a urmat după acel accident, însă, sunt acuzaţii publice despre cine ar fi vinovat şi invocarea a tot soiul de fapte de influenţare a poliţiei, care par destul de lipsite de substanţă, la această etapă, încât comentatorii l-au acuzat în marea lor parte pe cel care acuză că nu-şi poate recunoaşte propria vină. Să vedem despre ce e vorba mai jos.
E vorba de intersecţia cu sensul giratoriu a străzilor Albişoara, Gagarin, Cantemir şi Negruzzi. Un Seat intră în această intersecţie de pe banda extremă dreaptă din cele 3 de pe Albişoara, şi asta chiar dacă nu virează nici la dreapta pe Cantemir, nici pe următoarea stradă, Negruzzi, ci intenţiona să se ducă tocmai spre Gagarin. În mod normal, o asemenea manevră trebuie făcută nu de pe banda extremă dreaptă, pe Albişoara existând şi un indicator de deplasare obligatorie pe benzi ce sugerează că virarea spre stânga poate avea loc de pe banda stângă şi cea din mijloc. Seatul, apropo, pe toată durata manevrei nu arată indicatorul stânga.
Un BMW intrase pe sensul giratoriu din direcţia Gagarin şi era pe cea mai din stânga bandă a sa, făcând virarea spre Negruzzi. Deci, nu Albişoara, nu Cantemir, ci Negruzzi, a treia ieşire. Era corect să se afle pe acea bandă în timpul virării, dar ar fi fost corect să se deplaseze spre o bandă din dreapta înainte de a ieşi de pe sensul giratoriu. Şi evident, era corect să semnalizeze dreapta în momentul ieşirii.
BMW-ul, în acel moment când ieşea de pe banda stângă, a dat în faţa sa peste un taximetrist, care intrase de pe Cantemir şi mergea spre Gagarin. Taximetrisul a trecut spre banda extremă dreaptă, fără a-i ceda trecerea BMW-ului, iar asta poate fi oarecum de înţeles, întrucât acesta nu avea indicatorul dreapta aprins. Oricum, cedarea ar fi trebuit să aibă loc, însă nu a avut, iar BMW-ul a frânat la ieşirea din intersecţie, pentru a nu lovi taximetrul. A fost lovit, însă, el de către Seat. Din video se poate vedea că şoferul de Seat apasă frâna abia cu o clipă înainte de impact, scăpând aproape o secundă în care ar fi putut reacţiona, BMW-ul având deja frânele aprinse şi oprind.
Acum, accidentele în care doi şoferi se lovesc la ieşirea de pe cerc, intersectându-şi traiectoriile sunt cumva considerate adeseori drept vina ambilor şoferi, din cauza benzilor greşite preselectate. Dar, există sensuri giratorii cu instrucţiuni diferite despre benzile care trebuie ocupate, şi apoi, mulţi ar putea spune că Seat, în acest caz, pur şi simplu n-a respectat distanţa şi, deci, e vinovat. Alţi ar putea spune că vinovat e şoferul de BMW sau chiar taximetristul. Cert este că şoferul de Seat a ieşit cu acuzaţii publice grave, indicând că el nu e vinovat, ci şoferul BMW-ului, iar acesta din urmă ar încerca să influenţeze poliţia prin tot soiul de acţiuni de trafic de influenţă şi corupţie, care par a fi un pic exagerate şi lipsite de dovezi. Probabil le-au sesizat drept exagerate şi mulţimea de comentatori de la postarea şoferului din Seat, or, aceştia i-au indicat asupra video-ului cu momentul accidentului, spunându-i că n-ar trebui să îndrăznească să mai acuze pe altcineva, întrucât ar fi clar că anume el, şoferul de Seat, e vinovat în acest caz şi basta. Dar s-au găsit şi oameni care au alte viziune, indicând asupra vinovăţiei şoferului de BMW sau a taximetristului.

Acum, te invităm să vezi mai jos acest video, cu momentul accidentului şi să-ţi spui părerea ta în comentarii — cine e vinovat, unul din şoferi, care din ei, sau poate mai mulţi dintre ei simultan?
0
10,904
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!