(VIDEO) Două SUV-uri chineze au luat 5 stele la EuroNCAP, unul electric şi altul plug-in hybrid

8 Septembrie 2021, 12:14
Redacţia PiataAuto.md
Am ajuns să o vedem şi pe asta: momentul în care două SUV-uri chineze, incluse în ultima rundă de teste ale EuroNCAP, ajung să ia calificativul maxim de 5 stele la siguranţă, conform testelor mai exigente din anul 2021.
Primul din ele e NIO ES8 — un SUV cu propulsie 100% electrică, cu ambianţă premium şi cu 6 sau 7 locuri la bord. Acesta poate avea o baterie de 100 kWh, care-i garantează o autonomie oficială de 580 km, iar acceleraţie de la 0 la 100 km/h îi ia doar 4.9 secunde. Forţa acceleraţiei a asigurată de o tracţiune integrală pe baza a două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, care livrează împreună 544 CP şi 725 Nm.
Acesta a oferit o protecţie bună adulţilor şi copiilor de la bord, cu 82% şi, respectiv, 84% Totuşi, maşina nu are un airbag pentru genunchi, iar protecţia toracelui şoferului a fost marginală la impactul lateral cu stâlpul. În acest context, pare bizar că pentru deficienţe similare, plus câteva rateuri la sisteme electronice, Dacia a fost criticată dur de EuroNCAP acum câteva luni şi a primit un calificativ lamentabil, în timp ce protecţia marginală a lui NIO a fost suficientă oricum pentru a garanta calificativul maxim. Maşina chinezească beneficiază de mai multe sisteme de asistenţă pentru siguranţa activă, care au funcţionat bine la teste, iar la testul pietonului absorbţia din partea capotei a fost bună, toate astea ajutând-o să primească un punctaj final suficient pentru cele 5 stele de la EuroNCAP.
Cel de-al doilea SUV cu calificativ maxim e Lynk & Co 01, unde 01 e numele modelului. Marca Lynk & Co e una din portofoliul Geely, proprietar şi al mărcii Volvo, aşa că SUV-ul 01 e construit pe platforma tehnică a lui Volvo XC40. Aici protecţia adulţilor şi copiilor de la bord a fost una mai bună, în mod explicabil, odată ce construcţia e una ce vine de la Volvo. Maşina a oferit o protecţie avansată şi datorită airbag-ului central, între pasageri. Un pic mai slabă a fost performanţa la testul cu pietonii, capota având o margine un pic mai dură. De asemenea, maşina a primit puncte suplimentare pentru sisteme de siguranţă activă şi pasivă mai avansate.
Vezi mai jos şi video-urile publicat de EuroNCAP cu testele de siguranţă ale celor două SUV-uri chinezeşti.
0
2,735
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!