Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Două Volvo s-au lovit într-un accident din Lituania şi nici una n-a vrut să se deformeze

21 Septembrie 2021 - 12:46
Redacţia PiataAuto.md
Ştim cu toţii o mulţime de exemple admirabile când maşinile celor de la Volvo ajung în accidente nefaste cu vehicule de tot soiul şi rămân integre chiar şi atunci când au parte de coliziuni cu camioane sau tractoare. Dar ce se întâmplă atunci când două Volvo se ciocnesc între ele? Ei bine, un accident recent din Lituania ne oferă şi răspunsul: nici una din ele nu vrea să se deformeze prea tare.
Accidentul s-a produs acum o săptămână şi am vorbit cu autorul filmuleţului de mai jos pentru a afla mai multe detalii. Primul automobil, un Volvo XC70, a oprit la trecerea de pietoni pentru a permite traversarea pietonilor din faţa sa. Cel de-al doilea Volvo, un V70, era condus de un şofer băut, după cum a constatat poliţia ulterior, şi a intrat din plin în primul Volvo.
Acesta, însă, ţinea pedala puternic apăsată pe frână, şi a menţinut-o chiar şi în momentul impactului, pentru a nu fi purtat înainte spre oamenii din faţa sa. Maşinile, ambele tari în structură, au refuzat să se deformeze prea tare şi fizica a găsit punctul vulnerabil, a doua maşină intrând un pic sub prima, care are gardă la sol mai înaltă, ridicând-o pe aceasta. În tot acest proces doar barele de protecţie şi părţile mai moi de caroserie au avut de suferit — capotă şi aripi, dar şi acelea mult mai puţin decât în cazul maşinilor obişnuite. Toţi montanţii, însă, au rămas neatinşi, ba chiar şi montanţii spate de la portbagajul lui XC70.
Cu alte cuvinte, când două asemenea Volvo se lovesc într-un asemenea accident, îşi croiesc loc una sub cealaltă, îşi deteriorează componentele din extremităţile caroseriei, dar refuză cu orice preţ să se deformeze la structură. Şi apoi, nu putem să nu remarcăm şi frânele bune ale primei maşini, care nu s-a lăsat împinsă şi proiectată spre trecerea de pietoni. E un accident care e în afara oricărui scenariu de crash-test, dar e un accident de viaţă reală în care ambele Volvo au rezistat impresionant!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter