(VIDEO) Duel între VW Golf 8 GTI şi Toyota GR Yaris, în Africa de Sud

3 Septembrie 2021, 19:07
Redacţia PiataAuto.md
Toyota GR Yaris este cumva senzaţia lumii auto din ultimul an, iar câteva luni în urmă noi vă explicam şi de ce. Iar în lumea hatchback-urilor sportive e cu siguranţă unul din modelele la care inginerii au lucrat cu adevărat consistent şi temeinic, pentru a lansa un produs genial. Dar cât de fascinant poate fi noul GR Yaris atunci când e pus într-un duel direct cu cel care e considerat adesea drept inventatorul segmentului de hot-hatch, Golf GTI?
Ei bine, acest duel între cele două modele proapsăt lansate a avut loc tocmai în Africa de Sud, poate acolo unde te-ai fi aşteptat cel mai puţin. Toyota GR Yaris are un motor de doar 3 cilindri, dar cu 1.6 litri cilindree, e turboaspirat şi livrează 268 CP şi 360 Nm, prinzând prima sută în 5.5 secunde. VW Golf GTI, de cealaltă parte, are un motor de cilindree mai mare şi cu mai mulţi cilindri, adică de 4 cilindri şi 2.0 litri, fiind tot turboaspirat. Livrează, însă, doar 245 CP şi 370 Nm.
Sună ca un verdict cunoscut din start, nu-i aşa? Este exact aşa cum sună. Golf nu a avut nici o şansă la victorie, deşi duelul n-a fost unul clasic de 402 metri, cu start de pe loc, ci unul cu start din mişcare, pe aceeaşi distanţă. Comentatorii sud-africani au menţionat că autorii ar fi încercat să minimizeze umilinţa lui Golf GTI în faţa lui GR Yaris, dar rezultatul e oricum evident. Hatchback-ul nipon e mai mic şi mai puternic şi e noua vedetă în segmentul hot-hatch-urilor de toate dimensiunile.

Vezi mai jos cum a decurs duelul din Africa de Sud.
0
1,646
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!