Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Duel între maşini cu 8, 6, 5 şi 4 cilindri, de la Lamborghini şi Porsche, la Audi şi VW

12 Septembrie 2021 - 16:09
Redacţia PiataAuto.md
Poate fi pus un Lamborghini alături de un Volkswagen într-un duel direct? Sau putem compara motoare V8, cu cele cu 6 cilindri boxer, cu 5 cilindri în linie şi tradiţionalele motoare în 4 cilindri? Ei bine, uneori cele mai intrigante comparaţii sunt cele în care nu vin concurenţii direcţi, ci tocmai modele foarte diverse ca şi concept, ajutându-te să constaţi cât de apropiată sau depărtată e performanţa unor maşini, pe care le socotim adesea din lumi diferite, incomparabile.
Un asemenea duel a fost pus de curând la care de britanici. La linia de start s-a aliniat un Lamborghini Urus, cu motor V8 de 650 CP, un Porsche Cayman GT4, cu motor boxer de 6 cilindri şi de 420 CP, un Audi TT RS cu propulsor de 5 cilindri în linie şi 400 CP, dar şi un VW Golf R cu motor de 4 cilindri turbo, de 320 CP. Pe cât de diferită e puterea, pe atât de diferită e şi greutatea maşinilor, de la 1,450 kg pentru Porsche şi Audi până la 2,200 kg pentru Lamborghini.
Dar, Lamborghini a rămas a fi Lamboghini şi în ciuda celei mai mari greutăţi, V8-ul său i-a asigurat victoria. Porsche şi-a asigurat locul 2, Audi a obţinut locul 3, iar VW a venit ultimul. Hm... Sună a ierarhie perfectă între mărcile grupului, nu-i aşa? Dar, adevărul e că diferenţa dintre cea mai rapidă maşină a treia, pe o distanţă de 402 metri, a fost de doar 0.4 secunde! Golf-ul a avut o distanţă mai mare, venind cu 1.2 secunde în spate lui Lamborghini.

La duelul cu strart din mişcare, însă, lucrurile au stat niţel altfel, clasamentul fiind diferit! Şi te lăsăm să le vezi în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter