Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) În China a apărut un robot care îţi alimentează maşina la staţia peco

15 Septembrie 2021 - 13:38
Redacţia PiataAuto.md
La o staţie peco din oraşul Nanning din China tocmai a apărut un robot, menirea căruia e să alimenteze automobilele clienţilor.
Acesta are o mulţime de senzori şi de braţe, făcând exact acelaşi lucru, pe care l-ar face un angajat al staţiei, în ţările în care asemenea angajaţi există — îţi deschide capacul compartimentului de alimentare, îţi roteşte şi scoate capacul de la rezervor, apoi introduce furtunul pompei şi începe alimentarea.
La sfârşit, scoate pompa, închide rezervorul şi apoi şi capacul compartimentului. Plata o faci printr-o renumită aplicaţie de plăţi prin telefon mobil. Tot procesul durează cam 180 secunde, inclusiv alimentarea, adică un timp aproape identic cu cel livrat în prezent de către oameni.
Noul robot a fost dezvoltat de către compania Sinopec, care e unul din cei mai mari producători de produse petroliere din China. Acum robotul se află în regim de testare la una din staţiile sale, dar deja planurile companiei sunt clare: asemenea roboţi ar putea apărea în curând la toate cele 30,000 staţii peco din reţeaua sa, răspândite în toată China. Ceea ce înseamnă, inevitabil, că un număr cel puţin echivalent de oameni, angajaţi ai acelor staţii, vor trebui să-şi caute alt job.

Vezi mai jos cum are loc alimentarea cu combustibil, asigurată de noul robot.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter