(VIDEO) Moment cu furtună pe mare, iar un camion Volvo e la un pas de a cădea de pe feribot în apă

18 Septembrie 2021, 10:17
Redacţia PiataAuto.md
Feriboturile asigură conexiuni importante pe cale maritimă, iar fără ele multe trasee nu ar fi posibile sau ar însemna ocoliri uriaşe pe uscat. Totodată, feriboturile sunt un mod de transport cât se poate de sigur, de obicei, cu excepţia câtorva naufragii notorii din istorie. Dar, atunci când un feribot trebuie să acosteze în condiţii de furtună, peisajul devine imediat unul mult mai complex, iar cazul de mai jos ar putea fi predat atât la lecţiile de navigaţie pentru căpitanii de asemenea nave, cât şi la lecţii de instruire a şoferilor ce camion.
E un caz produs mai mult timp în urmă în portul Paldiski din Estonia, portul având una din cele mai importante rute directe cu feribotul spre Suedia, spre Stockholm. E o rută maritimă importantă folosită mai ales de cei ce efectuează curse spre Suedia, Norvegia sau Danemarca, întrucât permite ca timp de o noapte să faci distanţa directă spre Stockholm şi să poţi înainta uşor pe peninsula scandinavă, or, altfel ar trebui fie să ocoleşti prin Finlanda, fie să mergi pe uscat, pe continent, prin Letonia, Lituania, Polonia, Germania şi Danemarca pentru a ajunge exact acolo. Deci, e clar că e de departe mult mai raţional să foloseşti feribotul, mai ales cu camionul.
Ei bine, în cazul surprins în video-ul de mai jos feribotul a ajuns în portul Paldiski şi şi-a deschis platforma de debarcare, prin care automobilele şi camioanele urmau să iasă spre uscat. Doar că era o furtună intensă pe mare, iar vasul a început a fluctua foarte mult. Într-atât de mult, încât platforma de debarcare oscila şi ea, conexiunea cu elementul de pe mal părând foarte şubredă, ba chiar auzindu-se la un moment dat cum această platformă se ridică de la valurile imense şi se loveşte cu forţă înapoi de elementul fixat al portului.
La un moment dat căpitanul de feribot pare să ia o decizie înţeleaptă şi să ridice platforma de debarcare, dar, de fapt a ridicat-o doar parţial pentru a încerca s-o reamplaseze. A reuşit s-o pună din nou şi câteva camioane au reuşit să iasă, dar la un moment dar platforma s-a desprins din nou, lăsându-se în jos şi riscând să arunce un întreg camion în apă. Situaţia a fost una critică, într-un final şoferul de camion reuşind să iasă şifonându-şi bine camionul, dar cel puţin a ajuns pe mal. Însă situaţia se putea sfârşi mult mai rău, iar atât căpitanul de feribot, cât şi şoferul de camion, par cu siguranţă că s-au aventurat în riscuri prea mari.

Vezi toată situaţia surprinsă în video-ul de mai jos.
0
55,766
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!