(VIDEO) O urmărire a unui Audi de către poliţia din Polonia sfârşeşte cu un accident grav

1 Septembrie 2021, 12:14
Redacţia PiataAuto.md
Un caz rezonant de urmărire a poliţie a avut loc acum o săptămână în Polonia şi a arătat la ce poate duce o fugă iresponsabilă de poliţie.
Totul s-a produs la 25 august, în localitatea Mosty din Polonia, când un Audi Q7 a depăşit în viteză o maşină camuflată a poliţiei chiar pe o trecere de pietoni. La scurt timp, maşina poliţiei şi-a aprins girofarele camuflate şi l-a somat pe şoferul de Audi să oprească, însă acesta a ales să accelereze la maxim, chiar dacă se afla într-o localitate, atingând la un moment dat 150 km/h într-o zonă cu limita de 40 km/h.

Şoferul de Audi a continuat goana cu manevre periculoase, a ieşit din localitate, iar pe traseu a ieşit la câteva depăşiri cu situaţii de accident, ignorând total maşinile care-i veneau pe contrasens şi care au fost nevoite să frâneze şi să tragă spre acostament. Situaţia s-a repetat de mai multe ori, iar poliţiştii au fost nevoiţi să ceară ajutorul altor echipaje pentru a opri şoferul fugar, întrucât urmărirea cu un singur vehicul nu părea să dea roade.
Urmărirea poliţiei poloneze s-a întins pe parcursul mai multor localităţi şi trasee extraurbane între ele, până când, la 12 minute de la startul urmăririi, şoferul de Audi a făcut încă o manevră periculoasă de evitare a unui vehicul de pe contrasens într-o depăşire, după care maşina sa s-a destabilizat, ajungând să se lovească puternic într-un copac. În urma impactului, Audi a rămas practic fără partea sa posterioară, care a fost spulberată de forţa loviturii. Din fericire, însă, şoferul de 22 de ani care fugea de poliţie, a scăpat nevătămat, neavând nevoie măcar de îngrijiri medicale!
Poliţiştii i-au testat alcoolemia, care s-a dovedit a fi nulă, de 0.00 mg/l. Motivul din care acesta fugea e că rămăsese fără permis de conducere din cauza încălcărilor anterioare, acumulând un număr de 24 de puncte de penalizare, respectiv în acel moment conducea fără permis. Acum şoferul din Audi e acuzat de numeroase încălcări de trafic, dar are în faţă şi acuzaţii penale pentru fuga de poliţie şi condusul său periculos, riscând 5 ani de închisoare pentru fapta sa.

Vezi mai jos urmărirea filmată de camerele de bord ale poliţiei din Polonia.
0
8,160
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!